• Jeg føler meg som en halvblakk murer, sier Oddvar Jakobsen. Til tross for at Fyllingen-treneren hadde over 1,3 millioner kroner i inntekt i fjor.

— Jeg hadde ventet på telefon fra dere, humrer Oddvar Jakobsen fra feriestedet Marbella i Spania. Få av Fyllingen-spillerne vet at treneren deres dro inn så mye i fjor. I 1999 hadde Jakobsen bare 91.300 kroner i inntekt. I fjor økte den til 1.367.000 kroner.

— Jeg spekulerer litt i aksjer, og i fjor solgte jeg unna en del aksjeposter i eiendommer, sier Jakobsen, som innrømmer at han har gode kompiser ute i den store aksjeverdenen.

I tillegg til aksjespekulant er Jakobsen selvstendig næringsdrivende og eier og driver en privat barnevernsinstitusjon.

Tjener bare sukkertøy

Så det er nok ikke Fyllingen som kan skryte av gode lønnsvilkår.

— Jeg tjener bare sukkertøy i klubben i forhold til hva jeg tjener på aksjehandel, sier 42-åringen. Han vil ikke ut med hva han spekulerer i, men sier at han neppe tar større sjanser på aksjemarkedet enn på håndballbanen.

Søndag er han på plass igjen i Framohallen når Fyllingen møter Stord. Imens passer han ungene mens konen er på shopping.

— Med hvem sitt Visa-kort?

— Ja, det kan du lure på, flirer han.

Dårlig betalte jenter

Store inntekter finnes det derimot få av i Tertnes. I fjor tjente Kjersti Grini (bildet) litt over en halv million i Tertnes.

Med 329.800 kroner var Mette Davidsen en god nummer to, mens nåværende lagvenninne Cecilie Leganger (bildet) hadde 716.300 kroner i spillerlønn i Bækkelaget.

Selv om Kjersti Tysse Plätzer hadde suksess under OL, tjente hun likevel beskjedne 13.500 kroner, mens hennes mann Stephan hadde en inntekt på 207.700 kroner.

Liv Grete Skjelbreid Poirée ble VM-dronning i Holmenkollen i fjor, men det har ikke gitt seg utslag i inntektstoppen. Hun hadde 9800 kroner i inntekt, men hadde en formue på 413.000 kroner. Heller ikke verdensmester Kari Traa (bildet) ble millionær av å kjøre i kulekjøringsbakker verden rundt. Hennes inntekt var på 2500 kroner.

Rike fotballedere

For collegebasketspillere er det strengt forbudt å ha tjent penger på idretten på forhånd. I så måte er Calix Black Ndiaye (bildet) på trygg grunn.

Den tidligere Ulriken-spilleren sto med null i inntekt i fjor. I Ulriken var det trener David Swan som trente mest, amerikaneren tjente i overkant av en halv million.

Men en ting er sikkert: Det sitter rike fotballedere i Hordaland og Sogn og Fjordane. Nestleder i Sogndal, Rolf Navarsete (bildet), hadde i fjor en inntekt på 6,2millioner kroner og drøyt 24 millioner i formue.

Lederen i Løv-Ham, kjøpmannen Arne Larsen, har også penger i banken. Fjorårets formue var på over 25 millioner, mens inntekten var på nesten 1,9 millioner kroner.

Det er kanskje derfor man får så billige hotdoger på Løv-Hams hjemmekamper.

EIRIK BREKKE