47-åringen har hatt stillingen siden april, men ba om «prøvetid» for å se om han ville ha stillingen på permanent basis. Andreassen er ingen nykommer i selskapet.

— Jeg har vært med siden Idar Vollvik kjøpte selskapet og har hatt flere ulike stillinger der, sier Andreassen.

- Hvorfor bestemte du deg for å fortsette i lederjobben?

— Jeg ser et kjempepotensial for Chess. Vi startet som et lavprisselskap og det skal vi fortsatt være. Vi har cirka 500.000 kunder i et marked som i Norge er på 5,5 millioner registrerte mobilbrukere, sier Andreassen.

- Gode betingelser

Det er TeliaSonera som eier selskapet, og sjefen lever godt med svenske eiere.

— Det har vært en fordel for oss å ha et stort selskap på eiersiden. Mobilbransjen er blitt så kapitalkrevende at det kreves muskler for å følge med i konkurransen, mener Andreassen.

- Hva kan du si om betingelsene dine?

— De er gode, men penger har aldri vært drivkraften for meg, svarer han.

- Tjener penger

- Hva driver deg, da?

— Jobbe med flotte kolleger og utvikle oss videre som lavprisselskap på en annerledes og overraskende måte. Vi skal skape liv. Husk at vi var det første selskapet som tok lavprisposisjonen.

- Tjener dere penger nå?

— Vi driver kostnadsbevisst og tjener penger, vi får flere kunder og satser på videre enkel distribusjon via nettet slik vi har gjort siden 2002.

Andreassen er utdannet fra Handelshøyskolen BI med fagene økonomi og ledelse. Han har tre barn og er gift og bosatt på Askøy.