Les også:

Lipsky er organisasjonens nestkommanderende, og vil tre inn for Strauss-Kahn, som lørdag ble arrestert og siktet for seksuelle overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse mot en hotellansatt i New York.

IMF-talsmann William Murray sier ifølge nyhetsbyrået Reuters at Lipsky vil møte IMF-styret søndag for å informere dem om utviklingen. Styret har det øverste ansvaret for IMFs daglige aktivitet.

— I tråd med standard IMF-prosedyre, vil nestkommanderende, John Lipsky, fungere som generaldirektør når generaldirektøren ikke befinner seg i Washington DC, opplyser Murray i en uttalelse.

Franskmannen Strauss-Kahn skal ha vært på privat reise til New York da han ble arrestert, og Lipsky skal derfor allerede ha innehatt denne rollen før arrestasjonen fant sted.

Lipsky sa denne uken at han ikke vil gå på en ny periode som nestkommanderende i IMF, og at han dermed går av i august. Det kan dermed bli en kortvarig erstatning hvis Strauss-Kahn fratrer sin stilling.

Lipsky har bakgrunn blant annet fra det amerikanske finansdepartementet og gigantbanken JP Morgan, skriver The New York Times.

Det er tradisjon at generaldirektøren i IMF er europeer, mens nestkommanderende er amerikaner.