Stephen Presland oppdaget at han hadde bestillt flybilletter med feil dato. Det kostet ham nesten 5000 kroner.

— Jeg booket flybilletter på budjet.no, for noen venner som skal komme over på besøk i sommer. Rett etter at jeg hadde booket billettene, så jeg at jeg hadde satt inn feil dato på bestillingen. Istedenfor utreise 16. juli og hjemreise 30. juli, hadde jeg satt in 16. juni og 30. juni, sier Presland.

Han ringte umiddelbart kundeservice. De var stengt. Han prøvde igjen dagen etterpå.

Presland ble omsider møtt med ett hyggelig og behjelpelig kundeservice. Det var ikke noe problem å booke om billettene, men det kostet nesten 5000 kroner.

Smutthull

— Det er helt vanvittig at budjet.no tar så mye å endre en bestilling manuelt. Jeg føler de har funnet et lovlig smutthull som de utnytter til det fulle, sier han.

Forklaringen på den stive prisen var at flyselskapet tok en stor del av summen. Presland sjekket selv, direkte med flyseskapet.

Det var flere ledige plasser i det korrekte tidspunktet og prisene på flybillettene var den samme.

— Hadde jeg bestillt billettene fra flyselskapet i stedet, hadde denne tabben kun kostet meg rundt 800 kroner, sier han.

Lovlig

Forbrukerrådet informerer Presland om at det er lovlig å operere slik.

— Jeg vil advare lesere om dette, sier han.

Flyklagenemda sier til bt.no at det finnes eksempel på klager der folk bare har krysset av den lille boksen ved siden av betingelsene, uten å lese dem.

— Det er veldig vanlig å ikke lese det som står med liten skrift, men vi har ikke hatt noen klager som ligner dette tilfellet, sier Johnny Eikrem.

bt.no får opplyst at det kun koster 350 kroner per person å endre flybilletter gjennom budjet.no

- Hvorfor må da Stephen Presland betale nesten 5000 kroner for dette?

— Vi følger flyselskapenes bestillingsregler som vanligvis er meget strenge, dvs. ingen tilbakebetaling eller ombooking, opplyser en kundebehandler i selskapet.

Stemmer ikke

— Jeg lover deg at vi ikke finner på gebyrer. Vi får konsekvent kun 350 norske kroner for å endre billetter per person. Det er noe som ikke stemmer her, sier Ralph Axelson, leder i firmaet.

Budjet.no har nå tatt kontakt med Presland for å ordne opp.

— Vi får nok aldri svar på hvorfor det i utgangspunktet koster 4500 kroner å endre billetten, sier han.