En eller flere hackere sendte ifølge selskapet en storm av meldinger mot flere av selskapets routere — utstyret som styrer trafikken inn og ut av selskapets datamaskiner. Dermed ble nettsidene effektivt kvalt.

Microsoft understreker at angrepet ikke på noen måte kan settes i sammenheng med de tekniske problemene som rammet selskapet tirsdag og onsdag. Da la Microsoft skylden på en ansatt.

— Det er bare en tilfeldighet at de to skjedde rett etter hverandre, sier en talsmann til Financial Times.

— Vi beklager for de problemene kundene våre har fått, og vi vil gjerne forsikre om at vi tar skritt i de nærmeste dagene og ukene som skal sikre våre tjenester, heter det i en uttalelse fra Microsoft.

I fjor høst maktet hackere å trenge inn i selskapets datamaskiner og ta med seg kildekoden til noen av selskapets viktigste produkter.

Angrepet er av samme art som felte noen av verdens største nettsteder i for nesten ett år siden. En canadisk 16-åring innrømmet forrige uke at han sto bak angrepsbølgen, som kostet selskapene en antatt 1,7 milliarder dollar - vel 15 milliarder dollar.

Angrepet mot Microsoft er garantert ikke det siste, hevder sikkerhetseksperter.

— Jeg kan praktisk talt garantere at det kommer til å skje igjen. Vi vet ikke når det skjer, men vi vet at det skjer, sier leder av sikkerhetsselskapet Riptech Amit Yoran til Reuters.(Origo)