Dette er et av de største, mest systematiske tilgrisingene noensinne, hevder sikkerhetsgruppen Attrition.org på sine nettsider. Attrition har spesialisert seg på overvåking av denne typen tilgrisinger. Selv om hackere tidligere har angrepet flere regjeringsnettsteder samtidig, er dette tilfellet spesielt siden ofrene befant seg i tre tidssoner, sa Attrition mandag.

— Noen ganger forsøker hackere å grise til nettstedene mens administratoren sover, forklarer Attrition.org-talsmann B.K. DeLong til Associated Press. Men med et angrep i tre tidssoner vil noen alltid være på jobb i minst en av tidssonene.

Hackergruppen Pentaguard har tatt ansvar for angrepene, som hver varte i 15 minutter. Hvert nettsted ble utstyrt med en beskjed som fortalte at det var ubrukelig, siden det verken tilbød pornografi eller MP3-filer.

Tidligere har Pentaguard angrepet regjeringsnettsteder i Kina, Kuwait, Romania, Vietnam og Georgia, i tillegg til nettstedene til den amerikanske hæren, flyvåpenet og marinen, sier DeLong.(Origo)