— Dette er stort. Det er veldig stort, sier Torstein Hatlevik fra Espevær på Bømlo.

Jeg er veldig stolt av at vi har en så sterk kandidat fra Hordaland

Nina Broch Mathisen, Innovasjon Norge

I 2009 åpnet han gårdsrestaurant i kjelleren på Haaheim Gaard på Tysnes.

I 2011 åpnet et nytt restaurantbygg i sveitserstil, rosehage og interiørforretning.

Torsdag mottok Haaheim gaard den nasjonale Bygdeutviklingsprisen 2011, som ble overrakt av landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) under en pressekonferanse i Den norske ambassaden i Berlin.

Videre satsning

Verken han eller kollegaen Svein Henning Dyrhaug tok seieren for gitt på forhånd.

— Det går ikke an på tro det i et sånt selskap. Det er veldig stort for Hordaland og reiselivsnæringa i fylket, som har jobbet så mye med dette, sier Hatlevik.Haaheim gaard mottar 200.000 kroner i prispenger.

— De skal vi bruke til å videreutvikle produktet vårt enda mer, sier Hatlevik.

Stolt direktør

Tidligere i kveld gikk sjampanjekorkene i taket.

— Det var det første vi gjorde da vi kom tilbake til hotellet, sier Nina Broch Mathisen, direktør for Innovasjon Norge i Hordaland.

Hun mener seieren er vel fortjent.

— Jeg er veldig stolt av at vi har en så sterk kandidat fra Hordaland. Det er et kjempespennende produkt de har klart å bygge, sier hun.

I oktober i fjor vant Haaheim gaard på Tysnes fylkesprisen. Deretter endte de blant de tre nominerte til den nasjonale prisen, hvor de var oppe mot Toten eggpakkeri i Oppland og Aarholttunet gjestegård i Vestfold.

Synspunkter? Si din mening her.