Jonny Hesthammer var med å utvikle teknologien som bergensfirmaet Rocksource bruker for å finne olje og gass. Rocksource har spesialisert seg på å bruke elektromagnetisme for å spore opp store karbonforekomster i havbunnen.

— Selger ikke

Bergenseren Hesthammer, som også er professor ved Universitetet i Bergen, har inntil nå jobbet i Rocksources datterselskap som teknologisjef. Nå gir han seg.

— Men jeg har fortsatt tro på teknologien og skal beholde aksjene i selskapet, forsikrer Hesthammer overfor bt.no.

Med 2,9 prosent eierandel er Hesthammer en av de største aksjonærene i Rocksource ASA.

Selskapet startet opp for syv år siden. I år skal Rocksource endelig stå på egne bein som operatør for letebrønner til havs. Selskapet skal i samarbeid med andre selskaper bore fem brønner hvor de mener det er sannsynlig å finne mer enn 200 millioner fat oljeekvivalenter.

Tror på store funn

Hesthammer er enda mer optimistisk på egen teknologis vegne.

— Jeg tror minst tre av fem brønner vil vise funn, spår Hesthammer.

Han er uenig med oljedirektør Bente Nyland som ifølge Aftenposten ikke tror det er mulig å finne flere store felt på norsk sokkel.

— Jeg mener det er innen rekkevidde å fortsatt finne felt på 500 millioner fat eller mer, sier Hesthammer.

Hva nå? Nå skal professoren i tenkeboksen.

— Jeg har jo en rolle på universitetet, og jeg kommer til å forske videre på teknologien. Men nøyaktig hva jeg skal gjøre, har jeg ikke bestemt meg for ennå, sier Hesthammer.

Avgangen begrunner han med at Rocksource går inn i en ny periode som selskap.

— Det har vært et oppstartsselskap helt siden vi begynte. Planene for 2011 og 2012 er lagt. Jeg kjenner at motivasjonen for å planlegge 2013, 14 og 15 er annerledes for meg, sier han.

John Howell, direktør i Rocksource Geotech og en annen av gründerne, sier i en børsmelding at Hesthammer har vært avtgjørende i oppbyggingen av selskapet.