Grieg Seafood kjøper 51,3 prosent av aksjene i Erfjord Stamfisk AS i Suldal, Rogaland. Dermed eier Grieg Seafood 100 prosent av selskapet.

Bergensselskapet betaler 45 millioner kroner for aksjeposten, ifølge en børsmelding. Det betyr at selskapet prises til 87,7 millioner kroner. Erfjord Stamfisk hadde i 2010 en omsetning på cirka 109 millioner kroner og et driftsresultat på cirka 23 millioner kroner.

— God pris

— Det er en god pris som legger grunnlag for en god verdiskapning, sier administrerende direktør Morten Vike i Grieg Seafood ASA til bt.no.

Erfjord Stamfisk har tre stamfiskkonsesjoner og en forskning- og utviklingskonsesjon. De to siste konsesjonene er ikke ferdig utbygget. Med dem på plass vil Erfjord kunne slakte cirka 3000 tonn fisk i året.

I 2010 solgte Erfjord Stamfisk cirka 68 millioner rognkorn og hadde et slaktevolum på cirka 1800 tonn laks.

Varsler flere kjøp

— Vi ser et stort potensial i dette selskapet. De produserer alt fra rogn til matfisk til salg av matfisk. Det passer godt inn i strategien vår, sier Vike.

Han varsler at det kan bli flere oppkjøp i tiden som kommer.

— I denne bransjen er det mange selskaper som mange ser på som aktuelle. Vi vurderer også andre mulige oppkjøp, sier han.