EU er forberedt på et tøft 2012 med økonomisk nedgang, høy arbeidsledighet og flere krisetoppmøter for å løse eurokrisen.

Akkurat som i Norge er den klassiske sketsjen en stor publikumstreffer i Tyskland der den vises på nyttårsaften, skriver Aftenposten. Ifølge nyhetsbyrået DPA har den tyske TV-stasjonen ARD brukt dataanimasjon for å lage en ny versjon der forbundskansleren spiller den 90 år gamle grevinnen Miss Sophie mens den franske presidenten er butleren James. På YouTube har den fått navnet "Det 90. euroredningstoppmøtet eller euro for ingen".

Se hele YouTube-videoen her.

Påseilet

Madam Merkel er vertinne for den månedlige toppmøtemiddagen for "liksomgjestene": Storbritannias statsminister David Cameron, Hellas’ og Spanias’ tidligere statsministre George Papandreou og José Luis Rodríguez Zapatero, og Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle.

Butleren Sarkozy blir stadig mer påseilet, og han snubler gjentatte ganger i fellen som ligger på gulvet, for anledningen kalt herr Bearlusconi selv om det egentlig er et tigerskinn.

Sarkozy later som han er Cameron, og sier til Merkel på engelsk:

— Du ser yngre ut enn noen gang.

Før han går over til tysk:

- Du ser rikere ut enn noen gang.

Mens festen fortsetter sier en fortellerstemme: s

- Dette er hva som skjer på hvert eneste EU-toppmøte. Om noen andre er der eller ikke, så er det kun disse to som styrer alt.

I årevis har den tysk-franske aksen vært en viktig motor i EU-samarbeidet. Sarkozy og Merkel møtes jevnlig, og i forkant av hvert EU-toppmøte treffes de og diskuterer seg frem til enighet slik at de snakker med én stemme i Brussel.

Mandag neste uke møtes de to igjen for å diskutere eurokrisen, og i slutten av måneden skal det være et ekstraordinært krisetoppmøte der EU-lederne skal forsøke å finne ut hvordan man kan få fart på økonomien og få ned den høye arbeidsledigheten.

Økonomisk nedgang

I nyttårstalen sa Merkel at Europa står foran den tøffeste prøvelsen på flere tiår, og at 2012 vil bli mye vanskeligere enn 2011. Det samme budskapet ble repetert i nyttårstaler i Italia, Frankrike og Hellas.

Den tyske forbundskansleren sa også at euroen kun vil være vellykket hvis EU-landene samarbeider tettere enn tidligere.

På et toppmøte forrige måned ble EU-landene, med unntak av Storbritannia, enige om å ta flere skritt mot tettere integrasjon med bindende regler for landenes budsjetter og sanksjoner mot dem som bryter reglene. Planen er at den nye budsjettpakten skal bankes gjennom i mars, og at den skal bli ratifisert innen utgangen av året.

Begersvinger

Grevinnen og hovmesteren ble opprinnelig spilt inn i Hamburg i 1963 med Freddie Frinton og May Warden i rollene.

I likhet med originalen skåler butler Sarkozy på vegne av alle gjestene, og han blir stadig fullere.

- Nicolas, tenk på kredittverdigheten din, advarer Merkel.

Frankrike risikerer nemlig å miste sin trippel A-rating.

Og når Sarkozy følger Merkel opp etter måltidet lover han å gjøre sitt beste og gi henne en trippel A.