Innenfor veggene sitter den greske nasjonalforsamlingen i full diskusjon om sparetiltak. Tusenvis av demonstranter har samlet seg utenfor, hvor de vifter med bannere og slår på trommer, melder Aftenposten.

Det er kort tid igjen før nasjonalforsamlingen skal stemme over en omstridt sparepakke. Avstemningen, som er ventet å ta omlag en time, var ventet å starte klokken 13, men har fremdeles ikke startet.

Demonstrasjonene i den greske hovedstaden har pågått siden tirsdag, og har flere ganger ført til voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter. Flere hundre hettekledde, steinkastende ungdommer har støtt sammen med politiet. Demonstrantene skal ha prøvd å blokkere inngangen til parlamentet, ifølge Reuters.

Politiet svarte de steinkastende demonstrantene med tåregass.

«Politi, griser, mordere» ropte demonstrantene mot politiet i det de skjøt tåregass mot folkemengden. En gruppe demonstranter tok hverandre også i hendene og danset en tradisjonell gresk dans foran politiet.

«Oppløs parlamentet,» står det på et av de mange bannerne demonstrantene har tatt med seg.

BBCs journalist Paul Mason , rapporterer fra Athen at mange fredfulle demonstranter uforvarende har havnet midt oppi sammenstøtene.

Kvart på to melder BBC at det har roet seg på torget foran parlamentet. Politiet har fjernet mesteparten av demonstrantene, men det blir fremdeles brukt tåregass mot dem som er igjen.

Arbeidere i området rundt Syntagma, torget på utsiden av parlamentet, har ryddet opp i restene av smadrede butikker og brent søppeldunker brukt som provisoriske barrikader.

Den greske nasjonalforsamlingen holder onsdag den første av to avstemninger om omstridte sparetiltak, som er ment å sikre landet nye lån og slik unngå en nasjonal konkurs.

Sparepakken har en ramme på totalt 222 milliarder. Blant tiltakene er offentlige nedskjæringer, skatteøkninger og salg av offentlig eiendom fram til utgangen av 2015.

Tirsdag satte greske fagorganisasjoner i gang en 48 timer lang streik i protest mot sparepakken. Titusener av demonstranter samlet seg i hovedstaden for å demonstrere mot regjeringens sparetiltak.