Det er søkemotor-giganten Google som nå har annonsert sin «Office-dödare» ( som våre svenske kollegaer i IDG.se liker å kalle den) førstkommende torsdag. Ifølge svenskene kan Google Office gjøre alt som Microsoft Office kan gjøre og vel så det. Forskjellen ligger i to små "detaljer". Den første er prisen. Google Office koster nemlig intenting om du bruker den som privatperson — små bedrifter må imidlertid belage seg på å betale 350 kroner for pakken. Det andre er "gulroten" i form av 10 GB lagringsplass og fri support fra Google.

Google Office består av applikasjonene Gmail, Google Calendar (Outlook?) og Google Documents (Excel og Word). En PowerPoint-lignende tjeneste er også under utvikling og vil bli implementert i totalpakken litt senere i år.

Det svenske reisebyrået Travelstart er blant de som allerede har blitt hektet på Google som totalleverandør av brukertjenester.

— Vi har helt enkelt falt pladask for enkelheten i Gmail, sier Erik Bosrup i Travelstart til IDG.se.

— Vi har kontorer både i Malmø, Cape Town og Litauen og vi diskuterer stadig hvordan vi på best mulig måte kan dele på ulike dokumenter. Google Documents kan helt klart fungere for oss.

Det hører med til historien at mye av Google Office er nettbasert. På denne måten kan både filer og dokumenter deles av andre Google Office -brukere uten å måtte ty til standardløsninger for e-post eller intranett.