På 24 dager nådde Googles svar på Facebook 20 millioner brukere. De siste dagene har flere tusen brukere fått suspendert kontoene sine, på grunn av at de ikke har brukt sine virkelige navn, melder BBC News.

Vil unngå falske profiler

Mens Facebook oversvømmes av falske profiler, forsøker Google å hindre dette fra starten av. Forklaringen deres er at de ønsker at brukerne skal kunne søke opp venner og familiemedlemmer så raskt og enkelt som

mulig. Dessuten ønsker de å hindre at folk oppretter falske kjendisprofiler, et problem som har vært omfattende på Facebook.

Stor motstand

Beslutningen om å håndheve retningslinjene om å bruke ekte navn, som du finner også på lignende tjenester som Facebook og Linkedin, har satt sinnene i kok. Mens noen bloggere foretrekker å holde sin Internett-identitet separat fra det virkelige liv, får Googles retningslinjer langt større konsekvenser for menneskerettighetsaktivister i land som Kina.

«Mange brukere i Kina, hvor det å få tilgang til Google+ i utgangspunktet ikke er noen enkel sak på grunn av kinesiske myndigheters restriksjoner på enkelte nettsteder, har bedt Google om å endre praksis,» skriver BBC News.