Godt Brød har søkt Bergen kommune om å få skjenke øl og vin i bakeriet i Vestre Torggaten.

Vurderer muligheten

Der nyter folk flest i dag kaffen, et glass juice og påsmurt rundstykke, alt økologisk, ifølge innehaveren. Hun påpeker at det er langt frem før det eventuelt blir mulig å drikke vin til godt brød.

— Vi har søkt om skjenkeløyve. Vi får se om vi får bevilling. Dersom vi får lov til å skjenke, er det ikke sikkert at vi kommer til å gå i gang med det, svarer Charlotte K. Strønen, daglig leder for Godt Brød i Bergen.

Ikke rosa plysj

Hun forteller at bakeriet har søkt om skjenkeløyve for å ha muligheten til å gå i gang med det, dersom de mener det er fornuftig.

-Vi kommer til å være tro mot vårt konsept, og folk vil uansett kjenne seg igjen. Det er økologisk bakverk og alkoholfri drikke som kommer til å være vårt satsingsområde uansett. Her blir ingen rosa plysj bak mørke gardiner, humrer Strønen.

Kun økologisk drikke

Godt Brød startet opp i Bergen og har butikker også i Oslo, Stavanger og Trondheim. Kundegruppen består av mennesker mellom 20 og 40 år, med hovedvekt av kvinner, ifølge skjenkesøknaden sendt til Bergen kommune.

Der heter det også at det kun vil ble servert økologisk øl og vin, i tillegg til mindre matretter som pizza og suppe, dersom da Godt Brød får lov til og faktisk velger å skjenke alkohol.