— I fjor solgte jeg tre mobilnumre på over 100.000 kroner hver. Det er bare bedrifter eller personer som har lyst på noe helt spesielt som betaler så mye. Folk ønsker eksempelvis fødselsdatoen sin som mobilnummer, forteller Eide.

Lukrative nuller

En, to, tre, fire, fem og helst seks nuller. Desto flere, desto bedre. I denne sammenhengen er det først og fremst rundingene som gir god butikk, både for selger og megler Eide. Han tar nemlig ti prosent provisjon for hvert salg.

— Får selgeren over 10.000 kroner for et mobilnummer, så vil jeg si at det er godt betalt. Men gullnumrene må minst slutte på to nuller, eller ha fire like siffer etter hverandre, forteller Eide.

Kundene er i hovedsak bedrifter som ønsker spesielle numre som en del av markedsføringen. Men det er også privatpersoner, hvor pengene henger løst.

— Fotballspillere, for eksempel. Det virker som om de har lyst å vise seg litt frem, sier Eide.

Ikke spesielt god butikk

I flere år var han forhandler med egen butikk på Askøy. Den gang var det stor etterspørsel fra kunder som ønsket seg spesielle mobilnumre, seg selv inkludert.

— Jeg var den første på Askøy som fikk GSM-nummer da det kom, og var selv med på utplukkingen.

I dag megler han mobilnumre på hobbybasis, og nettstedet gullnummer.no er Eides egen meglertjeneste.

— Der kan selger selv legge inn egne nummer for salg og folk kan legge inn bud. Mange er interesserte i å selge hvis de får godt betalt, men det er ikke akkurat stor butikk, forteller Eide.

Ifølge Finansavisen omsatte nettstedet for 294.000 kroner i fjor, og den røde bunnlinjen fra 2010 ble snudd. Driftsoverskuddet endte på 47.000 kroner.

— Omtrent to prosent av befolkningen har et mobilnummer som faller inn under betegnelsen "gullnummer". De billigste, med eksempelvis to nuller, har en markedspris på rundt 2500 kroner, sier Eide.

Humoristisk nummer

En av dem som har Norges mest spesielle mobilnummer, er mobilgründer Idar Vollvik. Nummeret er så unikt at han aldri ville funnet på å gi det fra seg.

— Jeg har fått astronomiske bud for nummeret mitt, men det er helt uaktuelt å selge det. Jeg har jo gitt det til så mange personer, at det ville blitt veldig stress å skifte nummer, sier Vollvik.

Det var gulltiden i Chess som ga ham muligheten til å velge fra øverste hylle. Men nullene ble nedprioriterte.

— I et hav av gullnummer og flust med nuller, så valgte jeg det som var mest humoristisk. Jeg opplever at mange må teste om det faktisk fungerer når jeg forteller nummeret mitt, sier Vollvik, og ler.

— Baksiden er jo at det ringer for mange, og jeg klarer ikke ta alle samtalene. Jeg prioriterer dem jeg har lagt til.

- Helt lovlig

Telenor er blant operatørene som tilbyr kundene spesialtilpassede mobilnumre. Valgfriheten er begrenset, og ifølge teleselskapet kan det ikke bestå av mange like siffer, eller på annen måte oppfattes som svært lett å huske. Det koster også opptil 2500 kroner.

At uavhengige aktører megler lukrative nummer, ser ikke Telenor på som noe problem.

— At andre er ute og tilbyr slike nummer, tar vi ikke spesielt stilling til. Det er et fritt marked og selvfølgelig helt lovlig, opplyser kommunikasjonssjef i Telenor-konsernet, Tor Odland.

Må avvise selgere

Ifølge Eide er det en hel haug med nordmenn som håper å bli rike på salget av disse såkalt ettertraktede sifferkombinasjonene.

— Hver eneste dag hagler det inn henvendelser fra folk som vil annonsere, men jeg må avvise rundt 90 prosent. De har urealistiske tanker om pris, og noen blir sure fordi jeg nekter dem annonsering, forteller Eide.

SIFFERLUKSUS: På nettstedet til megler Roy Eide ligger det i dag tre nummer fra den mest lukrative kategorien ute for salg. Det dyreste, 90400000, koster 300.000 kroner. - Disse har ligget ute i nesten et halvt år, sier Eide.