Bygget som skal stå klart 1. april neste år, vil ha plass til 800 medarbeidere. Aibel har inntil siste måneden hatt rundt 700 ansatte i Bergen, men holder nå på å si opp rundt 90 av disse.

Konsernet er en av Norges største aktører innen prosjektering, nybygg, vedlike­hold og oppgradering i olje— og gassindustrien.

— Hvis vi skulle få ledig kontorkapasitet når nybygget står ferdig, vil vi leie ut til andre bedrifter. Men hva som vil skje om ett år, er alt for tidlig å si nå, sier kommunikasjonsdirektør i Aibel, Bjørg Sandal.

Ansatte tusen i året

— Vi jobber intenst med å skaffe oss flere nye jobber, og hele dette markedet er i store bevegelser. Så forhåpentligvis vil vi har bruk for hele nybygget selv, men akkurat nå er det litt lite å gjøre, sier Sandal.

For Aibel har situasjonene snudd seg nokså dramatisk i løpet av kort tid. For et par år siden var konsernet med på å støvsuge hele arbeidsmarkedet for oljeingeniører. I perioden 2010 til 2012 ansatte de rundt 1000 nye medarbeidere i året. Mellom 70 og 100 av disse kom til Bergen.

Mange ingeniører går

Tidligere i år meldte selskapet at de ville kvitte seg med 230 av sine 4820 ansatte i Norge. På verdensbasis har selskapet rundt 6000 ansatte. Ifølge Bjørg Sandal, er det hovedsakelig folk som jobber med ingeniørtjenester, innkjøp eller ledelse som nå mister jobbene sine. I tillegg til nedbemanningen i Bergen, skal det også kuttes ved avdelingene i Stavanger, Harstad og Stjørdal. 180 av dem som skal bort jobber med ingeniørtjenester, innkjøp eller ledelse ved disse virksomhetene. De øvrige 50 stillingene som blir kuttet har stabsfunksjoner rundt om i konsernet.