Det gjør butikken etter flere tilfeller av organisert kjøtt-tyveri andre steder i landet, skriver adressa.no.

I stedet har de en plakat i frysedisken der man ber kunder som ønsker å kjøpe frossen indrefilet, om å ta kontakt med betjeningen.

— Det er synd at det har blitt sånn, sier kjøpmann Kjell Theodorsen ved Rema 1000 Tiller til adressa.no.

— Indrefilet og entrecote er det de tar. Det er kapitalvarer, sier Theodorsen.

Forsøkte å stjele indrefilet og barberblader

Mandag ble en Prix-butikk i Buvika utsatt for tyveriforsøk da tre rumenere gikk inn i butikken og forsøkte å ta med seg indrefileter og barberblader. Tyvene ble imidlertid stoppet av betjeningen. De ble pågrepet av politiet og etterpå varetektsfengslet i Trondheim.

To av de tre rumenerne er nå løslatt med forelegg, mens en sitter inne i påvente av retur til hjemlandet.

På Østlandet har tyverier av store mengder kjøtt vært svært vanlige i år. Lokalaviser i blant annet Drammen, Moss, Sande og Hedmark skriver om tilfeller der tyver fyller opp handlevogner med frossent kjøtt, og kjører av sted i bil. Blant annet i Elverum ble tre rumenere pågrepet i juni for tyveri av flere titall kilo indrefilet, skriver Østlendingen.

Det er flere titall kilo kjøtt som blir stjålet, og i noen tilfeller har tyvene blitt fengslet, i andre tilfeller finnes det ikke tilstrekkelige bevis.

- Fyller sekken med kjøtt og vogna med øl

Kjøpmann Kjell Theodorsen ved Rema 100 Tiller er godt kjent med problematikken.

Han sier at tyvene ofte går rundt i butikkene for å finne ut hvor det er overvåkningskameraer.

— Senest for to dager siden var det to personer som lusket rundt i butikken i flere minutter, uten å kjøpe noe. Vi ble oppmerksomme på dem og fulgte med, og de fikk ikke med seg noe, sier kjøpmannen til adressa.no.

Theodorsen beskriver en typisk framgangsmåte:

— De kommer inn to og to, de har med en ryggsekk som de fyller opp med frossent kjøtt. De fyller også gjerne opp en handlevogn med øl, og så løper de ut døren, der en bil venter, sier Theodorsen.

Det hele går så fort at butikkpersonalet ikke rekker å stoppe tyvene før de har kommet seg unna.

Theodorsen sier at de i hans butikk har opplevd denne typen tyveri tidligere, men ikke anmeldt det ettersom de ikke har klart å få tak i tyvene, og ikke kjenner identiteten deres. Ellers anmelder de alle butikktyver de tar.

— Butikken er ikke overlesset med ansatte om kvelden, og det vet de godt. Vi har full skjerping nå, forteller Kjell Theodorsen.

- Vi prøver å følge med så godt vi kan

Butikksjefen ved Prix-butikken i Buvika henviser til sektorsjef Jonny Sand i Trondos for å uttale seg om tyveriforsøket for tre dager siden. Sand sier at de opplever større kjøtt-tyverier av og til.

— Men vi opplever at det er enkeltstående tilfeller. Det er ikke noe som tilsier at det er noen kraftig vekst nå, sier Jonny Sand.

LES OGSÅ: Her fyller hun veska med kjøttvarer

— Vi prøver å følge med så godt vi kan, uten at vi overvåker kundene. Vi kjenner til til tilfeller der butikkene har gjemt indrefiletene. I små butikker har vi lagerstyring, og det er ganske lett å følge med på hva som går ut, sier Sand.

Kjøpmann Kristian Lorvik i Rema 1000 Melhus, forteller at det går ut varslingsmeldinger internt i kjeden når en butikk blir utsatt for tyveri i stor skala.

— Hvis vi hører om noe, varsler vi hverandre. Vi har ikke tømt disken for indrefilet, men har lagt hovedmengden av frossent kjøtt på fryserommet. Det er lettomsettelige varer, sier Lorvik.

Politiet i Sør-Trøndelag opplyser at de for øyeblikket bare har registrert tilfellet i Buvika den 8. oktober, og at de ikke kan si at det er snakk om en trend, basert på saker registrert i Sør-Trøndelag, ifølge medierådgiver Hege Marie Vikaune.

- Indrefilet, entrecote og øl er det tyvene gjerne tar, sier kjøpmann Kjell Theodorsen ved Rema 1000 Tiller i Trondheim.
MIA KRISTIN MIDTBØ/ADRESSA.NO