"Grunnet usikkerhet knyttet til askeskyen har arrangørene i dag bestemt å avlyse årets Ny-Ålesund-symposium", skriver Regjeringen på sine hjemmesider.

Allerede i går ble det kjent at symposiet lå usikkert an som følge av askeskyene, men i møter gjennom dagen har Nærings— og handelsdepartementet bestemt seg for å avlyse arrangementet der statsråd Trond Giske (Ap) skulle møte 40 topper fra næringsliv, forskning og politikk til å diskutere forretninger og klima.

Til sammen var mer enn 60 navn på deltagerlisten, inkludert presse.

Rammet for andre gang

Tidligere i dag ble det kjent at handelsministeren utsatte sin planlagte onsdags-avreise til Svalbard, og heller skulle satse på en overnatting i Tromsø. Den indiske shippingministeren blir med på Tromsø-turen, og skal med Giske og familien på overnattingstur til Senja. Deretter reiser Giske nå hjem på torsdag.

Handelsministeren er dermed rammet av askeskyer for andre gang. Også i fjor ble Giske berørt, den gang fra den islandske vulkanen Eyjafjallajökull. På vei hjem fra Qatar ble han sittende fast i London, mens fly hjem til Norge var innstilt og alle tog var helt fulle.

Årlig samling

Ny-Ålesund er årlig arena for det tre dager lange symposiet, som har vært arrangert siden 2006. Symposiet organiseres av Kings Bay i samarbeid med Nærings- og handelsdepartementet, Justis- og politidepartementet, Miljøverndepartementet, Kunnskapsdepartementet, Utenriksdepartementet og Norges forskningsråd. Statkraft er sponsor for symposiet, skriver Regjeringen.