Allerede i morgen skulle næringsminister Trond Giske (Ap) sette seg på flyet til Svalbard for å diskutere grønn økonomi med topper fra politikk, forskning og næringsliv i en gymsal i det lille forskningssamfunnet Ny-Ålesund.

Med på turen er blant andre Indias energiminister, lederen for FNs klimapanel og toppsjefene i Telenor og Statkraft.

Nå sørger vulkanutbruddet på Island for at Svalbard-turen trolig utsettes. Møtet skal etter planen starte torsdag, men nå blir det overnatting i Tromsø i første omgang. Det får Aftenposten.no opplyst fra Nærings— og handelsdepartementet tirsdag formiddag.

  • Slik det nå ser ut, blir det ingen reise til Svalbard for statsråden i morgen. Derimot legges det nå opp til en reise til Tromsø i morgen, med overnatting i Tromsø til torsdag, sier seniorrådgiver Kjell Brataas i NHD.

Departementet skal i løpet av dagen avholde møter for å avgjøre Ny-Ålesund-møtets videre skjebne. Mer enn 60 personer er invitert til en av verdens mest nordlige bebyggelser.

Allerede i går ble det kjent at symposiet lå usikkert an som følge av askeskyene.

Les mer:

Handelsministeren er dermed rammet av askeskyer for andre gang. Også i fjor ble Giske berørt, den gang fra den islandske vulkanen Eyjafjallajökull. På vei hjem fra Qatar ble han sittende fast i London, mens fly hjem til Norge var innstilt og alle tog var helt fulle.