— Dette er en jobb jeg ikke kunne si nei til, men jeg kommer til å savne mine medarbeidere i Dale of Norway, sier Angell til bt.no.

Ledelsen i verdipapirforetaket Optimum har i månedsvis jobbet med en plan for å styrke selskapet. Nå trer konsernsjef Trond Gullaksen av og går inn i styret i stedet. Han skal jobbe videre i selskapet med langsiktige strategiske prosesser og være en aktiv eier i styret.

Styrker ledelsen

— Vi skal styrke Optimum og bidra til en enda sterkere vinnerkultur. Vi skal styrke markedsposisjonen ytterligere, sier han.

Ambisjonen er flere ansatte og større slagkraft. Derfor er Angell hentet inn. Han har lang erfaring som toppleder i blant annet Ekornes Norge og Ekornes UK, Bolett og nå sist fra tekstilbedriften Dale.

— Vi mener han er riktig mann for oss, sier Gullaksen.

- Is i magen

— Lederskifte midt i finansstormen?

— Dette har vært planlagt lenge, men det er klart det blir hektisk nå. Markedene fortsetter ned og vi har meget høy kundekontakt for tiden. Reaksjonene i markedet er voldsomme, men vi tror dette er en kraftig korreksjon. Det er mye psykologi, men vi mener vi nå må ha is i magen, sier Gullaksen.

Angell sier at dette er en tøff bransje og han vet at det svinger kraftig.

- God timing

— Dette var god timing. Vi vet at kriser kommer med jevne mellomrom. Det som nå er viktig er at politikerne i Europa og USA kommer til en samordnet enighet for å få opp troverdigheten igjen. Dette handler om mangel på tillit. Får man opp tilliten igjen kan dette fort snu. Det er umulig å spå om dette kommer til å være langvarig, sier Angell.

Styreleder i Dale Of Norway, Ole Bjørn Gjerde, stepper inn som sjef på Dale, mens Angell begynner i Optimum allerede neste uke.