Komponentmangel har tidligere resultert i at en rekke butikker både i Europa og USA gikk tomme for den populære spillmaskinen. Leveransebristen var en blunder for Sony som delvis gikk glipp av det svært inntektsgivende julemarkedet.

Verdens ledende produsent av spillkonsoller måtte redusere antall enheter i amerikanske butikker til kun halvparten av planlagt. Bare 25.000 eksemplarer av spillmaskinen kom til Skandinavia.

Bill Gates presser Sony Sony har liten tid til å vinne kundene tilbake. Til høsten er ikke lenger PS2-maskinen den nyeste på markedet. Microsoft lanserer sin spillkonsoll Xbox både i USA og Japan før jul. Verdens ledende programvareprodusent fremskynder også markedsføringskampanjen for Xbox, som ble presentert på en elektronikkmesse i USA tidligere i januar.

Årsaken er nettopp Sonys leveringsproblemer. Microsoft håper en reklamekampanje, som koster enorme fire milliarder kroner, overbeviser kundene om å vente med innkjøpene til Xbox kommer på markedet. Microsoft hevder Xbox blir den kraftigste spillmaskinen noensinne. (Origo)