Tirsdag ble det klart at eiendomstoppene Tom Rune Pedersen og Geir Hove hadde overtatt restauranthuset på Zachen etter at tidligere huseier Knut Jørgen Hauges selskap var begjært konkurs.

Nå er det Bergen Sentrum Tomteselskap som eier både grunn og bygg.

Namsmannen kom

Ricks-gruppen tok det som et tegn på at de kunne gå i gang med å forberede åpning av Pianobaren allerede onsdag, ettersom de nye huseierne vil videreføre leiekontraktene med Ricks.

Men Hauge ville ikke gi seg. Han aksepterte ikke at Pedersen og Hove skulle få tilgang til lokalene. Hauge mener han har rett på dem nå.

— Vi skulle begynne arbeidet med å stelle i stand lokalene slik at vi kan åpne onsdag. Nå får vi se hva som skjer, sier Bård Trones fra Rick's.

BT var til stede da Namsmannens utsendte kom på besøk.

Festen trolig utsatt

Per Øyvind Valland er seksjonssjef hos Namsmannen. Han forklarer at det er en konflikt mellom Hauge og de nye eierne:

— Det foreligger en kjennelse fra Bergen tingrett som slår fast at Rick's-gruppen skal ut av restauranthuset. Inntil videre gjelder den.

Det betyr at Trones og co. må stanse arbeidet inntil ny rettsavgjørelse foreligger. Dermed spøker det for åpning i morgen av utestedene som Rick's disponerte før konkursen.

Arbeidet pågår

Trones og hans menn uttrykte bekymring over at gassalarmen var utløst på Zachariasbryggen, noe Namsmannens utsendte mente burde undersøkes, uavhengig av hvem som har adgang til lokalene.

De involverte partene brukte mobiltelefonene flittig for å forsøke å løse floken.

— Vi retter oss selvsagt etter de pålegg vi får, sa Trones.

Vinnere igjen

BT skrev tirsdag formiddag at c har sikret seg Zachen - en av byens mest lukrative eiendommer.

Den lange kampen om restauranthuset Zachariasbryggen i Bergen så dermed ut til å være over. Igjen står eiendomsmilliardærene Tom Rune Pedersen og Geir Hove som vinnere.

Gjennom Bergen Sentrum Tomteselskap (BST) overtar de nå bygget på Zachen. Hove og Pedersen har hele tiden eid selve tomten, men har vært i en langvarig konflikt med huseier Knut Jørgen Hauge. Tidligere i år gikk Hauges selskap konkurs.