• Kundene finner ikke veien hit, og tankbilen kommer ikke til, sier daglig leder ved bensinstasjonen.

Da Aman Parkash (28), daglig leder på Hydro Texaco i Agnes Mowincels gate, ankom bensinstasjonen på tirsdag ble han møtt med et uhyggelig syn. Én av de to innkjørslene til stasjonen var fullstendig blokkert av veiarbeid.

Han forklarer at tankbilene med drivstoff må komme til ved den sperrede delen av stasjonen i Lars Hilles gate for å kunne fylle på så han har bensin og diesel i pumpene. Taket er for lavt til at bilene kan kjøre inn den andre veien.

— Hvis de ikke blir ferdige snart går vi tom for både diesel og bensin. Hva skal man med en bensinstasjon uten bensin? spør Parkash seg.

Mister kunder

Blokkeringen gjør også at kundene forsvinner. Inntektene ble svekket da Bybanen ble lagt rett utenfor, i Lars Hilles gate, fordi busstoppet som lå der tidligere ble fjernet. Det ble flyttet nærmere Bunnpris, og kundene ble med dit, tror Parkash. Når dette veiarbeidet nå sperrer hele den ene innkjørselen ser Parkash en ytterlig nedgang i omsetningen, på i overkant av 50 prosent.

— Mange tror de må kjøre rundt hele byen for å komme seg hit, nå når bare den ene innkjørselen er åpen. Derfor lar mange være - de tar seg ikke bryet. Når kundene først har funnet en annen bensinstasjon å dra til er det ikke enkelt å vinne dem tilbake.

Han frykter nå at han må si opp sine elleve ansatte.

— Hvis jeg gir dem sparken er det ikke nok folk til å fylle skiftene. Da må vi stenge. Det er en konstant stressfaktor. Alt jeg tenker på for tiden er jobb, jobb, jobb. Det er tungt, sier 28-åringen.

En kamp for å overleve

Engelskmannen forteller at han ikke fikk noen skriftlig advarsel om at innkjørselen ville bli sperret. Derfor fikk han heller ikke anledning til å fylle på ekstra drivstoff på forhånd. Tar ikke arbeidet slutt før helgen spår han tomme pumper.

— Det er frustrerende! Vegvesenet burde gitt oss en skriftlig plan. Ikke minst med tanke på brannsikkerheten, sier Parkash og forklarer at møtepunktene i tilfelle brann ligger på andre siden av det sperrede området.

På mandag var inngangen til kjelleren sperret. En stor lastebil som tilhørte arbeiderne sto i veien, ifølge Parkash. Det førte til at bensinstasjonen ikke kunne selge bilvask ettersom det er der vaskeanlegget ligger.

— Jeg har panikk. Det er så vanskelig, vi prøver så hardt å overleve! Jeg vet nesten ikke om det er nok penger i kassen til å betale ut lønn lenger, sier han.

Ny sykkelvei

Fungerende byggeleder i Statens Vegvesen, Beate Riisnæs, forteller at arbeidet i Lars Hilles gate skyldes bygging av en ny sykkelvei som skal gå fra Agnes Mowincelsgate gate, gjennom Lars Hilles gate og til Lysverket.

— Området utenfor bensinstasjonen er midlertidig sperret i forbindelse med brosteinlegging. Dette var den eneste måten å gjøre det på, sier Riisnæs.

— Etter det jeg kjenner til har området vært sperret fra tirsdag formiddag, og arbeidet skal være ferdigstilt i ettermiddag. Entreprenøren skal ha gitt muntlig beskjed til bensinstasjonen om hva som skulle skje.

Bilen som sperret nedkjørselen til vaskehallen kjenner hun ikke til.

— Det skal ikke stå biler der, så dersom det er noen av arbeidernes biler må vi ta det opp med dem, sier hun.

Nedgangen i omsetningen til bensinstasjonen vil hun ikke kommentere.

Helt etter planen

— Arbeidet ble som planlagt avsluttet klokken 17.30 onsdag, ogstasjonen har innkjøring som før. Vi har jobbet med økt bemanning og overtidfor å redusere stengetiden for innkjørselen til bensinstasjonen, sier dagligleder og arbeidsleder for brolegging i Wikholm AS Stein Wikholm. Hanunderstreker at arbeidet ikke ble satt i gang før tirsdag morgen, og at detderfor kun har vært snakk om 36 timer med sperring av veien.