Mac-brukere var tidligere sjelden mål for angrep fra hackere eller virus. Grunnen er delvis at mange ondsinnede hackere ikke kjente operativsystemet. Dette endrer seg med Apples nye operativsystem OS X. Det er bygget rundt en kjerne basert på åpen Unix-kode. Unix er et system som er velkjent i hackermiljøer.

Åpen kildekode kan også trygge sikkerheten, men mye står på Apple.

— Det er et vanlig argument at åpen kildekode fører til at sikkerhetshull blir oppdaget og reparert raskere enn ellers, sier sjef for sikkerhetsforskning i CommerceNet, Chuck Wade.

Dette avhenger imidlertid av at Apple samarbeider med bevegelsen rundt åpen kildekode. Få selskaper har klart dette tidligere. Utviklere i åpen-kildekode-bevegelsen lar programmer være gratis tilgjengelig for alle. Til gjengjeld venter de at selskaper som bruker produktene deres gir noe tilbake til bevegelsen.

En del i miljøet har lagt merke til at Apple villig vekk har tatt kode fra idealistiske utviklere til OS X. På samme tid nekter selskapet å dele koden som er brukt i andre Apple-produkter som programmererne mener de kan forbedre. Hvis Apple ikke gir noe tilbake, får ikke selskapet hjelp til å ordne sikkerhetshull, mener mange utviklere.

— Det er vanskelig å si noe om hvilken holdning Apple har til åpen kildekode fremover, men vi ser tendenser til at firmaet ikke spiller på lag med oss, sier en av utviklerne som bidro til OS X, Mike Radison, til Wired News.

Antall treff på informasjonssiden for Mac-sikkerhet, SecureMac.com, er triplet siden lanseringen av OS X, ifølge Nicholas Raban. Apple vil ikke komme med direkte kommentarer om sikkerheten til OS X. (Origo)