Også konen blir varetektfengslet i fire nye uker, bestemte Oslo tingrett fredag.

Siden 57-åringen og konen ble varetektfengslet første gang, har saken vokst i omfang: Nå mener politiet at 43 eldre kvinner har blitt lurt til å investere tilsammen 27,9 millioner kroner i boligprosjektene til paret.

Han er siktet for bedrageri, og hun for medvirkning til bedrageri. Begge nekter straffskyld. BT har ikke klart å komme i kontakt med forsvarerne deres i dag, men 57-åringen har hele tiden fastholdt at verdiene er i behold, og at investorene vil få igjen pengene sine så snart prosjektene blir realisert.

57-åringen og konen har fortsatt brev— og besøkskontroll.

— Retten finner at det ennå foreligger en nærliggende og konkret fare for at siktede vil søke å fjerne dokumentbevis eller andre tekniske bevis, eller påvirke vitneforklaringer, heter det i kjennelsene fra Oslo tingrett.

Begge de siktede samtykket i at begjæringen om forlengelse av varetekt ble behandlet i en såkalt kontorforretning, så det planlagte rettsmøtet fredag formiddag ble avlyst.

- Ingen snarlige salg

57-åringen og konen har vært involvert i fire boligprosjekt på Sotra: Anglevik i Fjell, samt Vorland, Eidesvik og Tofterøy i Sund.

På Anglevik er arbeidet med å utvikle tomtene igangsatt, men arbeidet har tilsynelatende stoppet opp.

Vorland og Eidesvik er fortsatt råtomter, mens eiendommen på Tofterøy ble solgt til Marsteinen Eiendomsselskap i november 2011. Flere av prosjektene har ikke godkjent reguleringsplan ennå.

— Politiet ser ikke for seg at det kan bli noen snarlige salg, sier politiadvokat Knut Horn ved Oslo politidistrikt.

Kjenner ikke gjelden

Politiet har tatt hefte i flere av eiendommene på Sotra, men har ikke oversikt over hvor mye gjeld paret har på eiendommene, i de mange selskapene og ellers.

— Vi tar hefte der vi tror det kan være noe å hente. Hensikten er å sikre verdier, med tanke på en eventuell fremtidig inndragelse, sier Knut Horn.

Ekteparets mange firma har de siste årene fått flere betalingsanmerkninger, til sammen med krav på åtte millioner kroner. Flere eiendommer i Fjell og Sund, pluss to luksushytter på Geilo, har 57-åringen gitt i gave til sin kone.

Politiet mistenker at dette er gjort for å unndra verdier for kreditorer. Hol Sparebank har pant på over 30 millioner kroner på luksushyttene på Geilo. Disse skal nå selges på tvangsauksjon.

Den siktede 57-åringen er opprinnelig fra Bergen, men har bodd i Oslo i flere tiår. Samtlige av de som har investert i prosjektene hans, er eldre, velstående kvinner fra Østlandet som han kom i kontakt med i sin tidligere jobb som forsikringsrådgiver.