Frederik Wilhelm Mohn har med virkning fra 30. november 2012 valgt å fratre sin stilling som administrerende direktør i Frank Mohn AS.

Bakgrunnen for hans oppsigelse er ulikt syn på strategien for selskapet fremover, heter det i en pressemelding fra styreleder Trond Mohn.

— Som lyn fra klar himmel

— Oppsigelsen kom som lyn fra klar himmel på meg. Jeg visste ikke noe før styremøtet i dag, sier faren Trond Mohn som også er styreleder i Frank Mohn-konsernet.

- Så du visste ikke noe på forhånd?

— Nei, dette kom helt overraskende.

- Var det Frederik selv som presenterte oppsigelsen?

— Ja, han opplyste det i styremøtet.

- Hva begrunnet han det med?

— Det som står i pressemeldingen. Ikke noe mer.

Sangolt konstituert

Viseadministrerende direktør Magne Sangolt er konstituert som midlertidig administrerende direktør.

Frederik Mohn overtok ledelsen av konsernet etter sin far Trond i januar 2011.

For nesten en måned siden startet Finanstilsynet en granskning av Frederik Mohn. Bakgrunnen er aksjer han kjøpte i riggselskapet Songa. Mandagen etter sprakk nyheten om at selskapet hadde et lukrativt riggsalg på gang, og aksjekursen spratt 12 prosent.

— Vi har sett på ulike sider ved ved saken, og det er enkelte forhold som vi mener Finanstilsynet bør se nærmere på, sa kommunikasjonsdirektør Guro Steine ved Oslo Børs til Dagens Næringsliv 8. november.

Frank Mohn AS skal etter planen flytte hovedkontoret og Frank Mohn Services fra Heldal i Fana til Florvåg på Askøy i 2014.