– Her blir det 250 kvadratmeter ren luksus neste sommer. Da åpner vi et eget Porsche-senter, sier salgssjef Ingrid Crowo Nielsen.

I konkurranse med en rekke andre er Auto 23 på Spelhaugen i Fyllingsdalen, nettopp utpekt til å bli autorisert Porsche-forhandler i Bergen. Fra før er det en nybilbutikk for luksusmerket i Oslo og en i Stavanger.

Den dyreste koster 2,2 mill.

Luksusen er ikke akkurat påtrengende på Spelhaugen i dag. De billigste Hyundaiene får du nye fra kr. 135.950. Oppunder taket henger derimot kunst i store mengder, svære landskapsmalerier og Bård Breiviks Måkevinger i glinsende metall, og vitner om at det er gode penger også i billige biler.

Men neste år blir det en annen dans.

– Vi vil ikke begynne salget før vi får bygget et eget senter med plass til seks nye Porscher. Det får vi når nye Spelhaugen torg åpner neste sommer, sier Ingrid Crowo Nielsen.

Mens dagens dyreste bil i butikken, Hyundai Santa Fe, koster 592.650 kroner, begynner billigste Porsche Boxter på 821.000 kroner De fleste Porsche-modellene ligger mellom en og to millioner. Den dyreste, 911 Turbo Cabriolet, koster over 2,2 millioner i grunnversjonen.

– En attraksjon

– Dette vil gi oss et mye bredere spekter. Porsche er et luksusmerke i øverste prisklasse. Ikke bare blir vi mer komplett. Jeg tror dette også blir en attraksjon. Folk vil komme her bare for å se, og dermed gi mer oppmerksomhet også til resten av Spelhaugen Torg, sier Crowo Nielsen.

I dag har torget 11 butikker. Utvidelsen, med en ny etasje og 3000 nye kvadratmeter flate, skal gi plass til flere nye.

– Fyllingsdalen, med sine 30.000 innbyggere, har i dag verken hvitevare— eller møbelbutikker. Det kan bli spennende hvis vi kan få inn nye typer butikker her, sier hun.

Kun tre nye Porscher i år

Produkt- og markedssjef Christian Stenbo i Porsche-importør Autozentrum Sport AS sier at det meldte seg en rekke søkere da de for et år siden annonserte etter forhandler i Bergen.

– Noen falt fra underveis, mens tre var med helt til slutt, sier han.

Finanskrisen har ikke akkurat slått positivt ut på salget. I toppåret 2006 ble det solgt 80 nye Porscher i Norge. I fjor falt tallet til 44.

– Hittil i år er det registrert kun tre nye Porscher i Norge, mot 13 på samme tid i fjor. Det skyldes delvis at mange har ventet på den nye Cayenne Diesel, som med prislapp på 990.000 kroner er vesentlig rimeligere enn tidligere utgaver av denne modellen, sier Steinbo.

500 brukte i Hordaland

At timingen for Porsche-salg i Bergen kunne vært bedre, er det liten tvil om.

– Men vi åpner ikke før om et år. Og i et normalår tror vi det er potensial for 20 nysalg i Bergen. Dessuten ruller det rundt 500 brukte Porscher på veiene i Hordaland. Det bør gi mye arbeid når vi åpner autorisert verksted, sier Ingrid Crowo Nielsen.

Hun lover en liten forsmak på luksusen når Auto 23 i slutten av september i samarbeid med Bergen veteranbilklubb åpner dørene for en utstilling med unike veteranbiler.

**Les også:

Dyre biler hardest rammet**

FRA BILLIG TIL DYRT: Om et år skal det akkurat her glinse av biler i helt andre prisklasser enn dagens relativt rimelige Hyundaier og Mazdaer, sier salgssjef Ingrid Crowo Nielsen hos Auto 23.
Rune Berentsen