Hun kommer fra stillingen som direktør for forretningsutvikling og markedsanalyse i det statlige investeringsselskapet Argentum.

— Dette er en veldig spennende jobb i et av Nordens ledende mediehus, sier Borch Helsengreen i en pressemelding.

— Mediebransjen er i veldig endring. Brukerne og annonsørene orienterer seg stadig i nye retninger, og jeg ser frem til å være med å bidra i TV 2 til å skape gode produkter og tjenester for brukere og annonsører, sier 45-åringen videre.

Borch Helsengreen er utdannet siviløkonom og statsautorisert revisor fra NHH og har tidligere hatt lederstillinger i blant annet Sparebanken Vest, DNB Nor Kapitalforvaltning og Arthur Andersen Business Consulting. TV 2-sjef Alf Hildrum er godt fornøyd med å ha kapret henne til sin ledergruppe.

— Jeg er glad for å ønske Maria velkommen som leder av vår økonomiavdeling. Hun har bred ledererfaring og svært relevant utdannelse og praksis fra økonomi og finans. Hun har stor interesse i strategiske spørsmål og vil være en verdifull medspiller i TV 2s videre utvikling. Og så har jeg lagt vekt på at hun solid fotfeste i Bergens næringsliv og medieinnsikt fra vervet som nestleder i styret i Bergens Tidende, sier administrerende direktør Alf Hildrum.

Borch Helsengreen er bosatt i Bergen og vil begynne i TV 2 senest 1. september.