— Jeg har hatt en fantastisk tid i selskapet, og satt stor pris på meget godt samarbeidet med gode kollegaer i Tide-konsernet i den tiden jeg har vært her, sier Nærø i en pressemelding i dag.

Nærø meldte selv ifra til styret at hun forlater Tide, for å bli Administrerende banksjef i Fana Sparebank senest 1. mai neste år. Da er det under tre år siden sunnmøringen begynte i Tide, en stilling hun overtok etter tungvekter Bjørn Ove Børnes som gikk av med pensjon.

- Godt posisjonert

— Det har vært spennende å få være med å videreutvikle en fremtidsrettet næring, hvor jeg føler at Tide er godt posisjonert til å befeste sin posisjon ytterligere, sier Nærø.

Siviløkonomen har klatret karrierstigen over flere år og er ikke fremmed for bankvirksomhet.

Nærø har blant annet vært administrerende direktør i BN Bank ASA og konserndirektør i SpareBank 1 SR-Bank. Det var toppsjefstillingen i BN Bank hun kom fra da hun startet i Tide høsten 2011.

Skal videreutvikle

Fana Sparebank er fornøyd med å få Nærø med på laget.

— Vi er svært glad for at Nærø har takket ja til stillingen som administrerende banksjef og til utfordringene med å videreutvikle Fana Sparebank som en selvstendig og lokalt forankret sparebank, , sier styreleder i Fana Sparebank, Nils Magne Fjereide.

Han drar frem at hennes finansielle bakgrunn, børskompetanse og ledererfaring fra bransjen gjør henne godt egnet til å lede banken.

Tilbake til bank

Selv ser Nærø frem til å forlate buss- og sjøselskapet, for å vende tilbake til bank og finans.

— Jeg har min bakgrunn fra bank- og finanssektoren, og når jeg nå har fått muligheten til å lede en av Bergens sentrale finansinstitusjoner, ble dette en riktig beslutning for meg.

— Dette blir en spennende utfordring som jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Nærø.

KOMPETENT: Lisbet K. Nærø (50) ersiviløkonom fra NHH og har blant annet tilleggsutdannelse fra det juridiske fakultetet i Bergen og Harvard Business School.
Odd E. Nerbø