Forbrukerrådet og Foto Schrøder, som har kjøpt boet etter Fame, har fått mange henvendelser etter Fame-konkursen.

— Jobber så godt vi kan

Foto Schrøder AS jobber med å gjenoppta drift, ifølge en pressemelding.

— Vi jobber så godt vi kan med å produsere bilder og sende ut til kunder som har betalt på forhånd. Dette gjør vi av egen regning for å hjelpe kundene så godt vi kan, sier administrerende direktør i Foto Schrøder, Miriam Nordbotten.

— Varer som er produsert ferdig før konkursen og ikke utlevert, har vi jobbet intensivt med å sende ut direkte til kunder. Imidlertid kan vi ikke stå økonomisk ansvarlig for eventuelll tilbekebetalig av penger som kunder mener å ha krav på, det er en sak for bostyrer, sier Nordbotten.

- Vakuum

— Det har vært et vakuum for kundene før Foto Schrøder kom på banen, sier regiondirektør Roger Helde ved Forbrukerrådet i Midt-Norge til bt.no.

— Det er bra de nå jobber med saken, sånn at alle forbrukerne som har gått rundt med spørsmål nå kan få svar, sier Helde i Forbrukerrådet.

Den 30. november 2011 la Fame frem regnskap som viste et underskudd på 6.6 millioner kroner. Egenkapitalen er tapt. Gjelden per 30. november 2011 ble angitt til 15,3 millioner kroner.

— Det er i løpet av året 2011 opparbeidet en underbalanse som det ikke er mulig å dekke opp, het det i Fame Fotografenes oppbudsbegjering.

69 personer mistet jobben.

Store begivenheter

Det er Forbrukerrådet i Midt-Norge har håndtert fotokonkursen fra rådets side, siden Fame hadde hovedkontor i Trondheim.

— Men Fame har jo hatt kunder over hele landet, både gjennom kontorer i andre byer og gjennom nettjenesten sin, sier Helde.

— Hva er det kundene lurer på?

— Det er folk som ikke har fått bildene sine, og kunder som har oppbevart negativer hos Fame fra store begivenheter som konfirmasjon og bryllup. De lurer på om bildene er tapt, sier Helde.

4000 henvendelser

— Det ligger ca 4000 ubesvarte henvendelser i systemet fra tiden etter konkursen, og det er ikke realistisk at vi får til å svare alle personlig, sier Nordbotten i Foto Schrøder.