Ventelo sendte i onsdag ut en pressemelding om at Post— og teletilsynet (PT) har gitt dem rette til å stenge ned Ludo Mobils kunder fra onsdag 29 februar.

«Ventelo ser ingen annen mulighet enn å forholde seg til vedtaket fra Post- og teletilsynet, og vil stenge ned leveransene fra onsdag 29. februar for å begrense egne tap.»

«Ventelo finner heller ikke grunnlag for å trekke konkursbegjæringene mot Ludo Mobil samt tre selskaper i Ludosystemet; Ludo Group AS, Vollvik Invest AS og Tantor65 AS. Konkurssaken vil finne sted i Bergen tingrett 1. mars», skriver leverandøren videre i pressemeldingen.

- Tilbakeviser dere med denne pressemeldingen at dere er i positiv dialog med Idar Vollvik?

— Vi forholder oss til PTs vedtak, så det er ikke noe nytt å melde fra vår kant, sier kommunikasjonsdirektør Heide Egede Nissen til bt.no

Har ikke varslet kundene sine

Post— og teletilsynet mener Ludo ikke har varslet sine kunder om en mulig nedstengning fra mobilnettet.

«Post- og teletilsynet (PT) har ikke mottatt bekreftelse fra LUDO mobil på at kundene er varslet om at de kan stå uten mobilforbindelse om en uke», skriver tilsynet.

Bekreftelsen fra Ludo på at de hadde varslet sine kunder skulle vært hos tilsynet klokken 9.00 onsdag.

Tror på endelig løsning

Samtidig har Ludo-sjef Idar Vollvik skrevet flere ganger på sin Facebook-side at de er i dialog med Ventelo, og at en endelig løsning er nær.

Onsdag morgen skriver han følgende:

«LUDO forbereder nå en SMS til alle våre kjære kunder, hvor vi vil orientere om endelig løsning, kommer også til å legge ut info her på Facebook og på ludomobil.no.»

I en e-post til bt.no skriver Vollvik at Ludo Mobil kommer med mer informasjon rundt klokken to.

— Alt fra fra PT og Ventelo er gammelt nytt. Vi kommer med helt nye oppdateringer rett før kl. 1400, skriver han.

Brøt avtale

Etter en lengre feide om hvem som skyldte hvem penger, inngikk partene 31. januar en avtale der konkursbegjæringen mot Ludo ble trukket tilbake, dersom mobilselskapet betalte 20 millioner innen 16. februar.

Vollvik & Co betalte umiddelbart et beløp på en million kroner, senere syv millioner kroner til, men så sa det stopp.

Fredag 16 februar opplyste Ventelo at de ikke hadde mottatt de 20 millioner kronene som Vollvik skulle ha betalt.

Ventelo fastholdt derfor konkursbegjæringen.

Striden med Ventelo er fjerde gang Vollvik eller hans selskaper ble konkursbegjært siden 2009. Konkursaken vil finnes sted i Bergen tingrett 1.mars