• Flavio Briatore (62) stenger nattklubben Billionaire. Her er han avbildet med sin daværende modellkjæreste Heidi Klum (39) i 2003, som han fikk en datter med året etter.

    FOTO: AP Photo/Markus Schreiber/NTB SCANPIX

Forbannet italiener stenger rikmannsklubb

I mer enn ti år har rikfolk og kjendiser gjestet nattklubben Billionaire på Sardinia. Til høsten stenger eieren dørene. Han skylder på byråkrati, luksusskatt og misunnelse.

- Hvis du har en stor båt og du ankommer en havn i Italia, blir du sett på som enten en banditt eller en tyv. Det er ikke bra. Denne regjeringen har fostret opp et slags sosialt hat, sier den fargerike nattklubb-, fotballklubb- og formel 1-eieren Flavio Briatore til det italienske magasinet Chi, ifølge Telegraph.

Siden Silvio Berlusconi gikk av som Italias statsminister i november i fjor, har økonomen Mario Monti styrt Italia gjennom en teknokratregjering.

Jeg har bestemt meg for ikke å investere mer i Italia. Jeg er luta lei av byråkratiet i dette landet

Budsjettkutt og skatteskjerpelser har det siste halvåret preget politikken i landet som ligger helt i toppen av listen over nasjoner hvor statsgjelden utgjør en høy andel av bruttonasjonalproduktet.

Arbeidsledigheten i Italia har de siste tolv månedene steget fra 8,2 til 10,2 prosent. Barn i Napoli forlater skolen for å tjene penger som billig arbeidskraft, ifølge en artikkel i Le Monde fra 30. mars. Etter at Hellas, Portugal, Irland og bankene i Spania nå har fått krisehjelp fra EU, er finansmarkedenes øyne rettet mot Briatores hjemland.

Går til TV

Eurokrisen som rammer blant annet Italia står i sterk kontrast til Briatores utsvevende livsstil og den høye champagneføringen som har preget hans nattklubb Billionaire på Smeralda-kysten på Sardinia.

Vil redde euroen med bankkort Klubben, som var populær blant kjendiser som Denzel Washington, Heidi Klum og Mike Tyson, levde godt under Silvio Berlusconi.

Den tidligere statsministeren og mangemilliardæren er en venn av Briatore, hadde hus ikke langt fra nattklubben, og beskyldes for å ha betalt for sex med en av vertinnene på nattklubben, ifølge Telegraph.

Med Berlusconi ute av regjeringen, har Briatore mistet lysten på å drive rikingklubben videre.

- Jeg har bestemt meg for ikke å investere mer i Italia. Jeg er luta lei av byråkratiet i dette landet. Vi skaper sysselsetting og muligheter, men å få bevillinger er alltid en kamp, sier Briatore, ifølge avisen.

Briatore, som tidligere har forsvart seg mot svindel- og korrupsjonsanklager, skal nå bli vert for den italienske versjonen av TV-konseptet The Apprentice.

Les også:

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Økonomi