Om drøye tre år vil nervøse 18-åringer måtte kaste seg rett ut i sentrumstrafikken, til forskjell fra mer landlige omgivelser i Fyllingsdalen.

De lokale veimyndighetene har inngått avtale om å flytte inn i de gamle lokalene til Høgskolen i Bergen i enden av Nygårdsgaten.

— Fremtidsrettet

Dermed forlater de Fyllingsdalen, der kontoret har holdt til i 35 år.

— Avtalen innebærer at Statens Vegvesen skal kunne flytte inn i en ombygd ingeniørhøgskole høsten 2015. Her vil vi få fremtidsrettede og moderne kontorer, med en geografisk plassering i nærheten av våre viktigste samarbeidspartnere. Jeg er godt fornøyd med plasseringen, i et område som vil utvikle seg stort i tiden fremover, sier regionvegsjef Helge Eidsnes.

400 ansatte flytter

Flyttingen innebærer at alt med førerkort og førerprøver legges til det nye kontoret.

— Fra høsten 2015 begynner vi på nytt med å starte førerprøvene frå Nygårdsgaten, området vi flyttet fra i 1980, heter det i en pressemelding fra Startens Vegvesen.

Informasjonsmedarbeider Helge Rong i Statens Vegvesen sier at det ennå ikke er tatt stilling til hva som skjer med kontrollvirksomheten av kjøretøy. Men denne delen er det ikke lokaler til i det nye hovedkvarteret.

Det er Odfjell Eiendom som eier bygget vegvesenet nå skal inn i. Høgskolen i Bergen flytter inn i nytt bygg på Kronstad i 2014. Totalt skal 400 veiansatte flyttes etter at bygget har gjennomgått en ombygging.

Leieperioden er avtalt til 15 år.

Hva synes du om plasseringen? Si din mening her.