Flere av fagforeningene varsler opptrapping av streiken fra tirsdag. I Bergen blir rundt tusen flere kommunalt ansatte tatt ut i streik.

— Det jobbes på spreng for å se på konsekvensen av opptrappingen som ble varslet i går, sier informasjonsdirektør Eva Hille i Bergen kommune.

Målet er å få oversikt over hvilke steder som blir rammet i løpet av formiddagen.

— Det er gjelder i stor grad skoler og barnehager. Men vi har ikke full oversikt over konsekvensene ennå, sier Hille.

Kommunen vil legge ut informasjon om hvilke steder som blir rammet fra tirsdag i løpet av dagen.

Blir ikke vasket

Fagforbundet har varslet at de tar ut ansatte ved skoler, barnehager, idrettsanlegg og i kultursektor i fem kommuner i Hordaland fra tirsdag.

Medlemmene som blir tatt ut er renholdere, barne— og ungdomsarbeidere, assistenter, skolesektretærer, vaktmestre og administrativt personell.

- Hvor lenge kan skoler og barnehager holde åpent hvis renholdere blir tatt ut i streik?

— Det vet vi ikke ennå. Vi holder på å utrede det, sier Hille.

Det er fire dagers varslingsfrist for opptrapping av streik. Det vil si at dersom Unio skulle varsle opptrapping i dag, vil denne først tre i kraft fra onsdag.

Unio organiserer hovedsaklig høgskoleansatte i offentlig sektor. Utdanningsforbundet, Norsk Sykepleierforbund og Politiets Fellesforbund er blant de ti forbundene som er en del av Unio.

Sentralbordet stengt

En rekke kommunale tjenester er rammet av streiken som begynte torsdag morgen. I Bergen kommune er foreløpig 28 barnehager og 25 skoler rammet.

I tillegg er blant annet sentralbordet til kommunen stengt, deler av Nav Årstad sosialtjeneste er tatt ut i streik og vedlikehold av parker blir redusert, som konsekvens av at Byggvedlikehold er i streik.

Ved Midtbygda, Skjoldtunet og Kolstihagen sykehjem er sykepleiere tatt ut i streik, og aktiviteten derfor redusert noe. Enkelte brukere av dagsentre i Ytrebygda og Fana får redusert tilbud.

Helsestasjonene og skolehelsetjenestene i Fana, Fyllingsdalen og Åsane har svært redusert kapasitet for oppfølging av barn, unge, gravide og nybakte foreldre.

Oversikten over kommunale tjenester som er rammet finner du her.

— Klart det merkes at vi har redusert bemanning mange steder. Vi prøver så godt vi kan å gjøre det slik at tredjepart ikke blir skadelidende på grunn av streiken, sier Eva Hille.

Fem skole stengt på Askøy

I Askøy kommune er fem skoler tatt ut i streik:

  • Florvåg skole
  • Kleppe skole
  • Kleppestø barneskole
  • Kleppestø ungdomsskole
  • Strusshamn skole Foreløpig er SFO på de fire barneskolene åpent før og etter normal skole tid.

To barnehager - Florvåg barnehage og Kleppestø barnehage - er stengt. Det samme gjelder tre helsestasjoner på Askøy.

Mer informasjon om streiken på Askøy, finner du her.

Ingen P-streik foreløpig

Iforbindelse med at Fagforbundet torsdag varslet opptrapping over helgen, skrevbt.no at også trafikkbetjenter tas ut i streik fra tirsdag.

ForBergens del gjelder det imidlertid bare én betjent ved parkeringsavdelingen. Deøvrige er organisert i Delta og Parat.

Fungerendesamferdselsdirektør i Bergen, Atle Kleppe, sier fredag at ingen flere hos hamer tatt ut.

32 mann på jobb

Såom du så for deg litt friere parkering i Bergen etter pinsen, bør dukanskje revurdere hvor du skal finne på å slenge fra deg bilen.

-Per nå har vi én trafikkbetjent fra Fagforbundet ute i streik, pluss en merkantiltansatt. Jeg sitter og går gjennom streikelistene nå, og kan ikke se ikke atnoen flere hos oss skal ut, sier Kleppe fredag formiddag.

AvdelingslederArvid Heggestad i parkeringsavdelingen sier at parkeringsvaktfunksjonen dermedfungerer helt normalt inntil videre.

-Vi er 32 mann på jobb, inkludert fire arbeidsledere, sier Heggestad.