— Det høres ikke dramatisk ut. Men det betyr en kraftig forbedring for dem som skal fly videre ut i verden, sier norgessjef Daniel Eggenberger i Air France KLM.

Han sier at med fem daglige flyruter vil folk som skal reise fra Bergen til en rekke steder i USA, Canada, Midt-Østen og Østen slippe med mellom 50 og 80 minutters mellomlanding i Amsterdam.

Med dagens ruteopplegg, og fire daglige avganger, kan ventetiden på Schippol bli opptil 270 minutter.

Eggenberger sier også at Air France fra 31. mars skal begynne å fly to daglige ruter mellom Paris og Stavanger. Men selskapet har ingen planer om å ta opp konkurransen med SAS og Norwegian på deres daglige ruter mellom Bergen og Paris.

Bonuspoeng på varekjøp

Air France KLM lanserer i disse dager et kredittkort der brukere i Norge kan tjene opp poeng på selskapets bonusprogram Flying Blue når de handler med kortet.

— Vi har sett at andre selskaper som har koblet kredittkort og bonusprogram, for eksempel SAS, har hatt suksess. Derfor gjør vi det samme, sier Eggenberger.

Bangkok mest populært

De siste tolv månedene har i gjennomsnitt 715 passasjerer reist til og fra Bergen med KLM sine ruter.

— De fleste av passasjerene fra Bergen som reiser videre fra Amsterdam, drar til Bangkok, med Housten og Singapore på andre og tredjeplass. Passasjerer fra andre steder i Norge drar helst til Houston, Rio eller Seoul, i den rekkefølgen, sier Eggenberger.