5. oktober starter Eastern Airways flygninger fra Newcastle og Aberdeen til Bergen.

Norport Handling har fått oppdraget med bagasjehåndteringen på Flesland, opplyser Eastern Airways i en pressemelding. Men Norports administrerende direktør Harald Horn tror ikke det betyr flere ansettelser i Bergen.

Stor vekst

— Totalt sett representerer dette oppdraget tre til fire årsverk, men vi gjør det ved å gi flere av våre deltidsansatte bedre betingelser enn de har hatt, sier Horn til bt.no.

Norport ble startet av tidligere Braathens-ansatte i 2002. Da var de 17 ansatte. I dag sysselsetter de rundt 300 mennesker ved flyplassene i Bergen, Haugesund og Stavanger.

Norwegian er Norports største kunde, men Eastern Airways er et velkomment tilskudd. Etter at Jet2.com ga seg og Englandsbåten ble fortøyd, har ikke Bergen hatt direkteforbindelse til Newcastle.

Flyr alle hverdager

  • Jeg tror Eastern gjør det rette med mindre fly enn Jet2.com hadde, sier Horn.

Eastern Airways skal fly til Newcastle på alle hverdager med avgang fra Bergen klokken 14.30. Flygningene går fra Newcastle klokken 10.30 lokal tid.

Til Aberdeen blir det flyavgang fra Bergen klokken 16.15 alle hverdager. Fra Aberdeen går flyet klokken 08.40 lokal tid.