BT har vært i kontakt med Tryg, Gjensidige og If lørdag formiddag. Totalt meldes det om over 225 meldinger om skade lørdag formiddag.

Tosifret millionbeløp

Når forsikringsselskapene har fått den totale oversikten, vil enda flere være rammet av flommen. En gjennomsnittsvannskade beløper seg til rundt 40.000 kroner.

Med 225 registrerte skader hittil, vil dette koste forsikringsselskapene cirka 9 millioner kroner. Men tallet kommer garantert til å stige utover lørdagen. Det er derfor ikke urealistisk å anta at den totale regningen kommer på et tosifret millionbeløp.

Siste oppdaterte tall hos Gjensidige er 80 registrerte skader.

Stor pågang

— Dette handler om vannskader i bolighus, næringsbygg, hytter, hageanlegg, boder og biler, egentlig alt, sier Arne Voll. Vi regner med at det blir flere enn 70 som er rammet når alle skader registrert, sier Arne Voll, informasjonsansvarlig i Gjensidige.

Kollega Trond Anfinsen har oversikten over skadeavdelingen til If.

— Vi har mottatt 75 henvendelser. Alt handler om vannskader, og pågangen har vært stor, sier han lørdag formiddag.

Roald Stigum Olsen i Tryg forteller at selskapet har mottatt 80 henvendelser fra kunder som hadde fått skader som følge av flommen.

— Nå ser vi at fokus flytter seg nordover, ettersom det er der uværet slår inn senere på dagen. Vi råder folk til å sikre båter og tømme naust for verdigjenstander, sier han.