— Det er en mindre forsinkelse i arbeidet med skroget til det første skipet som bygges på verftet i Gdansk, og derfor må vi utsette ordinær oppstart med våre nye cruiseferjer til etter høysesongen i 2012. Det er ingen dramatikk i dette, men vi tør ikke ta noen sjanser i startsfasen og velger derfor å utsette oppstart til etter sommersesongen neste år, forteller Ingvald Fardal, administrerende direktør i Fjord Line, til fvn.no.

Fjord Line må dermed basere sommersesongen 2012 på sine eksisterende skip frem til utgangen av september neste år.

MS «Bergensfjord» kommer til å seile rundturen Bergen - Stavanger - Hirtshals - Stavanger - Bergen slik som i dag, mens HSC Fjord Cat seiler Fjord Line Express-linjen Kristiansand -Hirtshals i tidsrommet torsdag 24. mai til og med søndag 2. september.

— Vårt booking-system er fra og med i dag, mandag 29. august, tilrettelagt i henhold til dette programmet. Vi beklager overfor gjestene våre, men behovet for tilstrekkelig tid til innkjøring av skipet og ikke minst sikkerhetshensynet til våre passasjerer og mannskap, veier tungt, forklarer Fardal.Fjord Lines to nye cruiseferjer, som rederiet har investert rundt to milliarder kroner i, skulle etter planen startet seiling mai neste år - enten fra Langesund eller Kristiansand, avhengig av hva Fjord Line og Kristiansand Havn KF blir enige om. Nå må passasjerene derimot vente til minst september neste år før skipene er klare.