Sent i går sendte Tryg ut en børsmelding. Konserndirektør og landssjef for Tryg Forsikring i Norge, Kjerstin Fyllingen (54), har fratrådt stillingen.

— Jeg ble veldig overrasket over å få den beskjeden. Men sånn er det. Jeg må bare ta det til etterretning, sier hun.

Hun sier hun ikke har fått noen begrunnelse, utover at selskapet ønsker en annen i hennes stilling.

— Sånn er spillereglene i næringslivet. Nå må jeg bare se fremover. Jeg har hatt en veldig fin tid i Tryg, sammen med flotte kunder, ansatte og samarbeidspartnere, sier hun.

I går haglet det inn med støttende telefoner og e-poster, ifølge Fyllingen.

— Vi hadde masse planer og tanker om fremtiden, men jeg er sikker på at den nye lederen vil være med på å videreføre de siste års gode utvikling, sier hun.

- Hun er ute

Fyllingen ble rekruttert til Tryg i 2006, av daværende sjef Stine Bosse. Hun har ledet om lag 1500 ansatte i Norge, 930 av dem ved kontoret i Fyllingsdalen. I tillegg har hun vært leder for konsernets Human Resources-funksjon og forretningsområdet næringsliv i Norge og Danmark.

Konserndirektøren i Tryg, Morten Hübbe ved hovedkontoret i Danmark, vil ikke kommentere saken. Han henviser til kommunikasjonssjef Troels Rasmussen.

— Ledelsen har ønsket å styrke ledelsen ved forretningsområdet bedrift, hvor Kjerstin har arbeidet. Vi ønsker å styrke den gode utviklingen som har vært, sier Rasmussen.

- Men dere vil ikke ha med Fyllingen videre?

— Hun er ute av Tryg.

- Hva er grunnen til at hun må gå?

— Det vil vi ikke kommentere. Men hun har gjort en kjempeinnsats for Tryg de siste seks år, arbeidet hardt og gjort en god jobb, sier Rasmussen.

Reduserer stillingen

Truls Holm Olsen, avdelingssjef for industri i Tryg, vil ta over Fyllingens rolle som landsjef for Norge. Tryg vil nå utlyse Fyllingens gamle stilling eksternt. Det er ikke sikkert den neste konserndirektøren i Norge vil være en nordmann.

— Det er for tidlig å si noe om, sier Rasmussen.

Stillingen som lyses ut vil også reduseres i forhold til den stillingen Fyllingen fratrer. Ansvaret for Human Resources vil flyttes til en annen konserndirektør i Danmark. Det overrasker ikke hodejeger Steinar A. Hopland.

— Det er slik utviklingen går i denne og mange andre bransjer. Norge blir for lite, sier eksilbergenseren.

Hopland, som har rekruttert ledere i 28 år, var med på å rekruttere Erik Gjellestad, Fyllingens forgjenger da selskapet het Vesta.

— Allerede da var det en reduksjon i ansvarsområdet. Han var administrerende direktør i god gammel fasong, og hadde et mye større totalansvar enn den stillingen Fyllingen overtok, sier Hopland.

På generelt grunnlag mener han dette er en typisk trend med utenlandskeide selskaper i Norge.

— Man deler produktlinjen og styrer fra de landene hvor hovedkontoret er. Personlig mener jeg dette er en helt feil utvikling, sier han.

«Konger uten land»

Hopland mener det ikke er lett å identifisere seg med en stadig mer ukjent produktleder i et annet land.

— Lederne blir «konger uten land». Det passer ikke den norske mentaliteten, hvor man er vant til å ha en leder som er samlende og har fullmakt til å ta beslutninger, sier han.

Fyllingen selv vil nå ta seg en god sommerferie og tenke på hva hun skal gjøre fremover.

— Jeg er i en fase i karrieren og livet hvor jeg er sikker på at det vil åpne seg mange spennende muligheter, sier hun.

Senior produktrådgiver Liv Kirsti Grytten Nærum, som har jobbet ved selskapet i 41 år, fikk i fjor overrakt Norges Vels Medalje for lang og tro tjeneste fra Fyllingen. Hun er lei seg for at Fyllingen nå forsvinner fra Tryg.

— Jeg var ikke klar over dette, det er veldig beklagelig. Hun har vært en god sjef og en god leder, sier hun.