— Først måtte jeg bare le. Selv om det er gode råvarer, står ikke dette i stil med totalopplevelsen. Maten serveres på papp og vi spiser på servietter. Da føles 600 kroner for en lunsj kostbart, sier Joar E. M . Klette.

- Over alle grenser

Han ønsket å vise sine kolleger det nye Fisketorget og plukket delikatesser fra havet til lunsjen i den nye Mathallen.

Blåskjell, hjerteskjell, laks og kongekrabbe med brød og majones ble plassert på tallerkenen for riiktig å nyte Torgets tilbud.

— Vi visste det ikke ble billig. Men dette er over alle grenser. Måltidet var helt greit. Men vi henter maten selv, det var heller ikke bestikk tilgjengelig. Jeg hadde aldri spist her før, og det er kanskje derfor overraskelsen over prisnivået ble så stor, sier Joar E. M. Klette.

«Elendig salg av Bergen»

Han la regningen på 1788 kroner ut på Facebook for å dele det han mener dårlig reklame for Bergen.

«Siden prisene heller ikke er oppgitt mener jeg kvitteringen er bevis for elendig salg av Bergen til alle turistene som kommer hit», skrev Klette på sin Facebook-side.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. I formiddag var saken delt 632 ganger. Folks reaksjoner gikk mye på at Fisketorget ikke er for vanlige innbyggere.

Det er ikke billig å spise på Fisketorget. Det skal det heller ikke være.

— Det er kanskje fordi vanlige bergensere aldri spiser her at de kan holde slike priser. Mine kolleger fra Oslo er vant til at det koster å spise ute, men de trodde ikke sine egne øyne da regningen kom på bordet. En av oss hadde tippet at totalen ville være 690 kroner. Når det blir det tredobbelte er det ikke rart det reageres, sier Klette.

- Skal ikke være billig

Dagilg leder Kenneth Fjellskål i Fjellskål Fisketorget AS, har fanget opp at regningen for lunsjen hans bedrift serverte er blitt tema på Facebook.

— Det er ikke billig å spise på Fisketorget. Det skal det heller ikke være. Men det som ikke kommer ordentlig frem, er at det var tre personer som spiste, mens på kviitteringen ser det ut som at dette er prisen for én, sier Fjellskål.

- Men nesten 600 kroner for en lunsj på servietter er vel drøyt?

— Vi pleier å si at det er det som er oppå tallerkenen som betyr noe. Når det velges varer av det mest eksklusive slaget er det klart det vil koste. Kongekrabbe ligger på 700 kroner per kilo. I tillegg tar vi 50 kroner for tilberedningen, sier Kenneth Fjellskål.

Han beklager på vegne av servitøren at Klette og hans kolleger ikke hadde fått informasjon om hva maten kostet da de bestilte.

— Ellers hadde vi satt pris på om kunden tok kontakt med oss. Jeg skal uansett inn på Facebook og kommentere saken. Det er faktisk første gang vi har fått klager på prisnivået, sier Kenneth Fjellskål.

Husker det for evig

Klette forteller at hans kone er fra Barcelona og at de ofte har besøk fra utlandet.

— De som kommer fra andre nasjoner synes jo de vanlige prisene våre er høye. Når Fisketorget ligger på det dobbelte av dette, er det klart det virker avskrekkende på de tilreisende, sier Klette.

Han har også tidligere opplevd skyhøye priser i den bergenske turistløypen.

— Vi hadde noen kjente fra Spania på besøk og tok en tur på Fløyen. Der bestilte den ene i besøket jus som kom på 75 kroner. Den regningen tror jeg han vil huske resten av livet.

Synspunkter? Si din mening her.

REGNINGEN: Lunsjen for tre kom på 1788 kroner.
ODD MEHUS