Lønnstakere med konto hos DNB fikk seg en overraskelse da de sjekket saldoen sin mandag morgen. DNB-kunder kunne tilsynelatende kose seg ekstra i juleferien — julelønnen var dobbelt så stor som den skulle være.

— Feilen skyldes at lønnsutebetalingen har gått gjennom to ganger på fredag ettermiddag, sier Marit E. Giske, kommunikasjonsrådgiver i DNB.

Hun forteller at banken ennå ikke har oversikt over hvor mange dette gjelder, men at det gjelder «mange».

— Det er hovedsakelig bedriftskunder og lønnsmottagere som hadde lønnsutbetaling på fredag ettermiddag som er rammet, sier Giske.

Jobbes for å reversere

Gleden for dem som har mottatt for høy lønnsutbetaling er derimot kortvarig. Giske forsikrer om at feilen blir rettet opp i løpet av dagen, og kunder som har mottatt dobbel lønn, trenger ikke å foreta seg noe.

Giske kan ikke si hva dobbelutbetalingen skyldes, men forteller at det jobbes med å rette opp i feilen.

— Nå jobbes det på spreng med å reversere utbetalingene, og de kundene som har fått for mye utbetalt, vil få pengene trukket fra konto så snart som mulig, sa hun mandag formiddag.

Ustabil nettbank

— Kan man bruke disse pengene som er disponible?

— I teorien kan man det, men vi vil ikke anbefale noen å gjøre det. Pengene vil ikke bli stående på konto lenge, sier Giske.

DNB slet også med nettbanken mandag formiddag.

— Nettbanken er noe ustabil for øyeblikket. Man skal kunne foreta betalinger, men vil kunne oppleve at ikke alle funksjoner fungerer som de skal, sier Giske.

DNB melder mandag ettermiddag at problemene med nettbanken er løst.

frilagt sx8692fa.jpg
Gorm Kallestad , NTB scanpix