Nokias 9210 Communicator-telefon med fargeskjerm skal ifølge Wall Street Journal lanseres i Europa og Asia i mars eller april. Den store og tunge telefonen kommer også med trådløs nettilgang, epost, en videoavspiller, tekstbehandler, regneark, og avtalebok.

Nokia-telefonen er den første fargeskjermsatsingen som når markedet. Microsoft får dermed en nesestyver etter at mobile produkter basert på deres operativsystem for mobiltelefoner — Pocket PC - ikke blir klare før i andre halvår.

Nokia-telefonen kjører operativsystemet Epoc fra Symbian-konsortiet. Epoc, som er basert på lomme-PC-produsenten Psions robuste OS, er spesielt utviklet for å drive neste generasjons mobile produkter.

Lanseringen av 9210 gir trolig Symbians operativsystem et klart løft. Selskapet konkurrerer både mot Microsoft og operativsystemet til verdens mest utbredte lomme-PC, Palm. Symbian er valgt av alle de tre største mobilprodusentene - Nokia, Ericsson og Motorola.

Microsoft mener forsinkelsen ligger som utstyrprodusenter som Compaq. Produsentene greier ikke makter å lage batterier og skjermer effektive nok, hevder programvareselskapet. Analytikere hevder imidlertid at den virkelige årsaken er Microsofts Pocket PC-operativsystem, som ikke er godt nok.

— Dette dreier seg om at Pocket PC er relativt ineffektivt i forhold til Symbian, sier Nitesh Patel ved Strategy Analytics.(Origo)