Finansforbundet og Finansnæringens Arbeidsgiverforening (FA) er uenige om retningslinjer for kompensasjon for kompetansehevende tiltak og om størrelsen på det generelle tillegget.

Usikkert

Så mange som 15.552 bankansatte kan bli tatt ut i streik allerede fra 7. juni. Dette vil skape problemer for blant annet kontantuttak, nettbank, netthandel og tilgang til bankbokser. Partene var innkalt av Riksmeklingsmannen 31. mai.

— Vi brukte da tiden på å kartlegge punktene det er uenighet om, så det er umulig å si om partene har nærmet seg hverandre. Arbeidsgrupper jobbet med supplerende materiale onsdag, og jeg har hatt litt telefonkontakt siden det, men først mandag ser vi om det er noen bevegelse, sier riksmeklingsmann Kari Gjesteby til NTB.

- Ta ut cash

Finansforbundet har varslet plassoppsigelse for sine ansatte i 129 banker. Handelsbanken råder kundene til å beregne ekstra kontanter for noen få dager, men sier det ikke er behov for å hamstre større pengebeløp. Banken anbefaler også å betale regninger som har forfalt og hente ut ting man kan få behov for fra bankbokser før tirsdag.

Bruk av bankkort og handel på utenlandske netthandelssteder vil fortsatt være tilgjengelig. Regninger som er lagt til betaling før streiken eventuelt starter, vil bli behandlet selv om det streikes på forfallsdagen, opplyser Handelsbanken.