Problemer med en server har stoppet all inngående e-post til UiB-kontoer, melder På Høyden.

Torsdag kveld kom meldingen fra IT-avdelingen om stans i mottak av ekstern e-post for UiB-kontoer. Problemet stammer fra kræsj i serveren som kjører e-postsystemet.

— Vi har problemer med en server som tar i mot innkommende e-post. Dette er et direkte resultat av streiken, ettersom 39 av de ansatte på IT-avdelingen har vært i streik i over en uke, sier kommunikasjonsdirektør Ingar Myking ved Universitetet i Bergen til bt.no.

Har søkt dispensasjon

Ansatte kan sende e-post ut av UiB, men ikke motta post. Det går også an å sende og motta e-post internt på universitetet.

IT-avdelingen har tidligere søkt om dispensasjon for å opprettholde e-posttjenesten under streik, men forespørselen ble avslått.

— Dette har stor betydning for en organisasjon med over 3000 ansatte, men vi må bare avvente situasjonen, sier Myking.

Rammer 17.000

Både ansatte og studentenes e-post kontoer er rammet. Det vil si at til sammen 17.000 ikke lenger kan motta e-post.

- Hvor lenge kan dere klare dere uten e-post?

— Vi har ikke gått inn og sett på konsekvensene. Vi konstaterer det, og jobber med å finne mer informasjon, sier kommunikasjonsdirektøren.

Til sammen 204 ansatte ved universitetet streiker. Det er særlig Det samfunnsvitenskaplige fakultetet som er påvirket av streiken. Der er over 100 personer tatt ut. Streiken rammer ikke eksamensavviklingen ved UiB.

PS: Intervjuet med Myking ble avsluttet slik:

- Hvis du siterer meg på noe, kan du ikke bare sende det på... Eh, ringe meg?