Link Mobility skriver på sin hjemmeside at de vil kjøpe PSwincom for 85 millioner kroner.

Gründeren Ivar Fartein Presttun (50), som opprinnelig er fra Bergen, vil sitte igjen med en gevinst på nesten 36 millioner.

— Vi ønsker å vokse sammen, og har akkurat startet jobben med å bli kjent med hverandre, sier finansdirektør Siw Ødegaard i Link Mobility Group ASA.

Vil reinvestere

Det var Firda.no som omtalte saken først. Til BT sier Presttun at har tenkt å reinvestere pengene.

Han tar ikke engang ut nok til en champagneflaske.

— Nei, jeg har hatt god økonomi lenge, så det trengs ikke. Jeg kommer til å investere i andre ting, sier Presttun.

KJØPER: Finansdirektør Siw Ødegaard i Link Mobility Group ASA.
PRIVAT

Han blir også med videre i nye selskapet, som har kontorer både i Bergen og Oslo. Han er i dag økonomisjef i PSwincom og er bosatt i Oslo.Det er uklart hvilken rolle han får etter oppkjøpet.

— Vi har tro på at dette er en god vei for oss videre. Vi blir del av en god del større og mer slagkraftig organisasjon.

Et livsverk

Den selvlærte Presttun etablerte i 1992 ProduktivData i Førde, forløperen til PSwincom. Han utviklet programvare for personsøking og SMS og flyttet etter hvert til Florø.

I dag har det spede utgangspunktet blitt til en av de ledende firmaene innenfor såkalt B2B (business to business) med en kundeportefølje på 2500 norske og utenlandske firmaer.

- Trodde du at det skulle komme gå langt som dette?

— Nei, overhodet ikke. Det var ikke ambisjonen heller. Ambisjonen var å få seg et levebrød. Så er det blitt et livsverk, det jeg har holdt på med de siste tjue årene.

Flere eiere

Roald Brekkhus kom inn som kompanjong allerede på 90-tallet. To andre kjøpte seg inn underveis.

I 2004 ble PSwincom registrert. Driftsinntektene økte raskt, fra fire millioner i startåret til 17 i 2007. Selskapet ble fusjonert året etter og har i dag en omsetning på 90 millioner.

Dagens eier er Stabben AS, der Presttun er daglig leder, med 42 prosent av aksjene.

PSwincom har 21 ansatte i Bergen og Oslo. Link Mobility har drøye 50 ansatte i Norge, 10 i Sverige og fire i Baltikum.

— Vi er størst, men ser vi på kompetanse og kundeportefølje, er begge selskapene er gode og lønnsomme. VI har ingen planer om endringer i Bergen. En stor del av kundene er der, sier finansdirektør Ødegaard.

Hun sier at oppkjøret har vært en lang prosess.

— Vi har hatt mange samtaler. Slike ting tar tid. Det er en modningsprosess for begge parter. Gründerne har vært opptatte av å være med videre. Det er også tre andre eiere som har vært nøkkelpersoner på drift og utvikling. Alle blir med i det nye selskapet.