En studie utført av forskere ved det sørafrikanske Universitetet i Stellenbosch viste at 99 av 139 av produktprøver inneholdt ingredienser som ikke ble nevnt på emballasjen. 28 prosent av produktene de testet inneholdt gluten og soya som det ikke sto noe på pakken om. 37 prosent av produktene inneholdt svin, uten at dette ble oppgitt, og 23 prosent inneholdt urapportert kylling, melderBBC.

Produktene det er snakk om er først og fremst pølser, hamburgere og kjøttpålegg og kom fra supermarkeder og slaktere.

— Alt fra soya, esel, geit og vannbøffel ble funnet i 68 prosent av kjøttdeigen, hamburgerne, pølsene og det tørkede kjøttet som ble testet. I andre tilfeller ble til og med uklarerte planter oppdaget, skriver universitetets nettside.

-Det er en stor andel falske kjøttprodukter på det sørafrikanske markedet, heter det videre.

En av forskerne, Louw Hoffman, sier:

-Vår studie bekrefter at gal merking av bearbeidede kjøttprodukter er vanlig i Sør-Afrika. Det bryter ikke bare med reglene for merking, men får også økonomiske, religiøse, etiske og helsemessige konsekvenser.

Praktiserende muslimer og jøder, som ikke spiser svin, er store minoriteter i Sør-Afrika.