I helgen slo politiet til mot den daglige lederen og beslagla 75 gram amfetamin da de pågrep han ved hans bolig i et av byens mer eksklusive strøk.

Driver eget firma

Tirsdag ble den daglige lederen i byggefirmaet varetektsfengslet i fire uker. Politiet mener han er en stor leverandør av narkotika i Bergen. Han har flere dommer på seg.

Selv stilte han ikke i fengslingsmøtet, men han aksepterte at han ble fengslet.

Den siktede har drevet i byggebransjen i flere år, og har ledet to firma. Det ene omsatte for flere millioner kroner og hadde mer enn ti ansatte. Han beskrives som en flink fagmann av kilder bt.no har snakket med. Ifølge ligningen har han imidlertid ikke hatt de store skattbare inntektene.

103 gram amfetamin

I februar i fjor ble han pågrepet av politiet utenfor Åsane senter med flere andre i bilen. I bagasjerommet fant politiet 439.000 kroner. I lommeboken hans var der over 12.000 kroner. Det ble funnet noe amfetamin i bilen.

Politiet fant også 103 gram amfetamin i en annen bil som han hadde leiet. Fem personer ble siktet i saken, og den daglige lederen i bygningsfirmaet satt varetektsfengslet hele våren 2011 før han ble løslatt i juni.

-Vi mener pengene stammer fra omsetning av narkotika, sier Rudolf Christoffersen, politiadvokat i Hordaland politidistrikt.

— Skulle kjøpe tomt

Selv har den siktede en annen forklaring. Han har opplyst at pengene stammet fra hans byggefirma og dermed ikke hadde noe å gjøre med narkotikahandel.

De skulle derimot brukes til tomtekjøp i en kommune utenfor Bergen. Etter det bt.no kjenner til, har mannen forklart at firmaet hans skulle bygge hus på denne tomten.

— Min klient erkjenner delvis straffeskyld, sier forsvarer Kim Gerdts.

Poser og vekt

Forrige lørdag slo politiet mot ham på ny, denne gangen utenfor hans bolig i et av byens mer eksklusive strøk. Her ble det beslaglagt 75 gram amfetamin, mindre mengder heroin og GHB.

Politiet fant også lynlåsposer og en vekt i hans bolig.

— Vi mener dette er utstyr som skulle brukes for å selge narkotikaen videre, sier Rudolf Christoffersen.