Facebook lanserte tirsdag sin nye applikasjon «Facebook Messenger», en ny applikasjon som skal danke ut tradisjonelle tekstmeldinger.

«Messenger app'en er en utvidelse av Facebooks meldingstjeneste, og samler alle samtalene dine på ett sted, inkludert meldinger, e-post, chat og tekstmeldinger», skriver de på bloggen sin. Tjenesten er foreløpig kun tilgjengelig i USA, men ventes å lanseres i resten av verden i løpet av kort tid.

Ikke bekymret

Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i Netcom, frykter ikke at den nye tjenesten skal gå ut over inntjeningen deres.

— Det tar tid for brukerne å endre sine mobilvaner, det har vi sett historisk, forteller han.Netcom ser imidlertid en klar tendens til at kundene går over fra mobildrevne til datadrevne tjenester.

— Mens folk før sendte SMS rundt juletider så mobilmastene ble røde, ser vi at mange har gått over til å bruke Facebook til dette. Datatjenestene tar over, og det er en utvikling vi er med på å drive, sier Vederhus.

På sikt mener han det er i «megabitverden» de vil hente inntjeningen sin som mobiloperatør.

SMS på hell

— Vi registrerer allerede en liten nedgang i bruken av SMS, sier PerAril Meling, informasjonssjef i Telenor.

Men heller ikke han tror det vil få særlige konsekvenser for selskapet om kundene begynner å bruke tjenester som Facebook Messenger istedetfor SMS.

— Med dagens abonnementstyper er databruk, meldinger og ringetid inkludert. Jeg tror ikke kundene tenker så mye på at de må bytte abonnement hvis de går over til å bruke en slik tjeneste, sier han.

Kommer du til å teste ut Facebooks nye tjeneste? Diskuter under!