JON TUFTO jon.tufto@bergens-tidende.no

En slik situasjon kan du komme til å oppleve i løpet av ett års tid.

Den florlette, papirtynne engangsmobilen er allerede konstruert, men foreløpig ikke satt i masseproduksjon. Allerede til høsten skal den imidlertid være klar for det amerikanske markedet, og i 2002 legges den ut for salg i Europa.

Selskapet Dieceland Tech Corp. har klart å snekre i hop en mobiltelefon som er bare tre ganger så tykk som et vanlig kredittkort. Kun resirkulert materiale er brukt, og telefonen er utstyrt med handsfree-sett og en times ringetid, ifølge IT-avisen. Deles ut som reklame Det går ikke an å lade opp mobilen, så når ringetiden er brukt opp, går herligheten rett i bosset. Å skaffe seg en ny skal uansett bli billig... Prisen er foreløpig ikke fastsatt, men skal være så lav at mobilen kan gis bort i markedsføringskampanjer — på samme måte som reklamepenner og lightere.

Selskapet bak regner med å selge 300 millioner telefoner det første året. Papir-pc-en kommer På Dieceland Techs hjemmeside kan du lese om dette og andre produkter som selskapet ser for seg at den supertynne teknologien kan brukes til, blant annet en liten laptop-pc og en kredittkort-telefon.

BRUK OG KAST: Slik ser den ut, den nye engangsmobilen. (Foto fra Dieceland Tech. Corp.s hjemmeside)