Rammstein dundrer ut over høyttaleranlegget på Bergen Racket Senter. Det guloransje lyset er dempet og ved inngangen selges pizza og snop. Mellom tre og fire hundre ungdommer er samlet i hallen. Over alt ligger tomme flasker og bokser, red bull og guarana.

— Dette er noe av det gøyeste jeg har vært med på, sier Cato Johannessen.

Klokken er ti, det er lørdag morgen, og de fleste av deltakerne på ByLAN sitter lys våkne, klistret foran dataskjermene. Noen ligger fremdeles og sover lenger nede i hallen.

En kasse energidrikk

Både Cato og kameraten Erlend Wallestad var med på HordaLAN i Arenum tidligere i år. Og de dukker nok opp på neste LAN-party også. Under bordet står en kasse med energidrikk med guarana. Det må til hvis en skal holde seg våken gjennom hele natten. Og det har Cato gjort. Kameraten har fått seg en times hvile, men ikke mer enn det. Nå er de klare for å delta i dagens første konkurranse.

Også tretten år gamle Thomas Heimstad har holdt seg våken hele natten.

— Det er ikke ofte det er sånne arrangementer, så jeg må være med når det er det, sier Thomas.

For tre hundre kroner får han være med på leken de 48 timene arrangementet varer. Sammen med to kamerater skal han holde det gående helt til søndagen. Men han må kanskje sove litt lørdagsnatten, for søndag ettermiddag skal han spille fotballkamp.

Lysende kabinett

Det lyser i neongrønt og -gult og -oransje under og oppå bordene. Et titall av deltakerne har nye flatskjermer, men det er ikke de som stjeler oppmerksomheten. Det er det de lysende kabinettene som gjør. For det er ikke bare innholdet i maskinen som teller, den skal også se bra ut. Og det gjør Karl Steffen Larsens maskin.

— Den har aluminiumkabinett, så den skal være lettere, sier han.

I tillegg kan en se inn på de forskjellige komponentene, som bader i blått neonlys. Rundt 10 000 kroner koster det hele, uten skjerm. Og det får i hvert fall vår oppmerksomhet.

Virustrøbbel

Det er de tre boligbyggelagene Vestbo, BOB og Stor-Bergen som sammen med Telenor står bak arrangementet. Det tekniske er det Fusa LAN-klubb som tar seg av. Og de 50 frivillige fikk mer enn nok å henge fingrene i da et datavirus spredte seg til den ene maskinen etter den andre fredag ettermiddag.

— Alle maskinene måtte oppdateres, og det tok litt tid før det ble ordnet. I tillegg gikk strømmen, da det kom en del flere deltakere enn forventet. Men nå er alt i orden, sier Ole Irgens i BOB.

Han er kjempefornøyd med arrangementet, og synes det er topp å se så mange ungdommer samlet på ett sted, uten antydning til bråk.

— Dette skal vi gjøre igjen, sier han.

Og det er bred enighet blant deltakerne om at de kommer, også neste år.